Bίντεο: Μαθήτρια λιποθύμησε στην ομιλία Τσίπρα στην Αστόρια - Ποιος Σάκης...

Με τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων μουσικών, υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι μαθητές σχολείου της ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στην ομιλίας του, μία μαθήτρια η οποία βρισκόταν από πίσω, λιποθύμησε, με τον Αλέξη Τσίπρα να σπεύδει για δει τι συμβαίνει. 

Τον πρωθυπουργό προσφώνησε μαθήτρια του σχολείου λέγοντας «ο μαθητόκοσμος του σχολείου μας, οι αυριανοί πολίτες, σας ευχόμαστε ολόψυχα κουράγιο και πολύ δύναμη για να εκπληρώσετε το έργο σας».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την υποδοχή σας και για τα υπέροχα τραγούδια με τα οποία μας κάνατε να αισθανθούμε ότι βρισκόμαστε όχι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους της Ομογένειας που με μεράκι, ιδιαίτερη επιμέλεια και πείσμα έχουν για πολλά χρόνια καταφέρει να κρατήσουν όρθια την κοινότητα, την μεγαλύτερη ομογενειακή κοινότητα που βρίσκεται εδώ στις ΗΠΑ, στην Αστόρια στην Ν. Υόρκη. Θέλω επίσης να πω ότι είναι πολύ συγκινητικό να βλέπει κανείς ότι Έλληνες δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς κρατούν την Ελλάδα βαθιά μες στην ψυχή τους, την νοιάζονται ίσως και περισσότερο από εμάς που μένουμε στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ