Διακόπηκε η δίκη για την 4χρονη Άννυ: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου για την δολοφονία της

Για την Παρασκευή διακόπηκε η δίκη, ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, για τη στυγερή δολοφονία της 4χρονης 'Αννυ, καθώς, με την έναρξη της διαδικασίας, δήλωσε αιφνιδίως την παραίτηση από την υπεράσπιση του Ναζιφ Αχμέντοφ η συνήγορος του Γιάννα Παναγοπούλου.

Η δικηγόρος του Ναζίφ Αχμέντοφ, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με τον πατέρα της 4χρονης Σάββα Μπακαρτζιεβ τη σκότωσαν και την τεμάχισαν, δήλωσε στο δικαστήριο «Μετά από συνάντηση που είχα με τον πελάτη μου χθες στις φυλακές Κορυδαλλού, καταλήξαμε από κοινού στην παραίτηση μου από την υπεράσπισή του». 

Η κυρία Παναγοπούλου αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα αποχαιρετώντας τον έως σήμερα εντολέα της με ένα φιλί.

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους η συνήγορος ανέφερε πως «κάτι άλλαξε», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τίποτα περισσότερο.

Το δικαστήριο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου στον κατηγορούμενο με τον πρόεδρο να του διευκρινίζει πως αν τον "αρνηθεί", η διαδικασία θα επαναληφθεί με δεύτερο διορισμό και αν υπάρξει και άλλη άρνησή του, η δίκη θα συνεχιστεί χωρίς να εκπροσωπείται από υπερασπιστή.

Ο κατηγορούμενος απάντησε ότι "για σήμερα" δέχεται το διορισθέντα συνήγορο «αλλά για την επόμενη φορά θα διορίσω εγώ δικό μου» προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου που σε έντονο ύφος του είπε:
«Εδώ δεν είναι παιδική χαρά. Έχετε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, δεν μπορείτε να εμπαίζετε το δικαστήριο».

Ο κατηγορούμενος απάντησε πως «θέλει λίγο χρόνο» για να ακούσει τον πρόεδρο να του επισημαίνει πως σε κάθε περίπτωση, ο συνήγορος του θα πρέπει να είναι ενημερωμένος για το περιεχόμενο της δικογραφίας, την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η δίκη.

Λίγο πριν τη διακοπή της δίκης, ο πρόεδρος και πάλι επισήμανε, με αυστηρό ύφος, στον κατηγορούμενο: «Δεν είναι καφενείο εδώ, είναι Μικτό Ορκωτό. Δεν παίζουμε ... μην έρθετε την Παρασκευή και ζητήσετε νέα διακοπή. Να διορίσετε σήμερα δικηγόρο για να ενημερωθεί», υπογραμμίζοντας πως στις αρχές Νοεμβρίου λήγουν τα 18μηνα προσωρινής κράτησης του πατέρα αλλά και της μητέρας της άτυχης 'Αννυ που,επίσης, κάθονται στο εδώλιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ