Προκαλεί ο γιος του Τραμπ: Παρομοίασε τους Σύρους πρόσφυγες με δηλητηριασμένες καραμέλες

Ο μεγαλύτερος γιος του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ παρομοίασε, σε μήνυμά του στο Twitter, τους Σύρους πρόσφυγες με "δηλητηριασμένες καραμέλες", προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων κυρίως στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο οποίος συχνά συνηγορεί υπέρ των θέσεων του πατέρα του, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter τη φωτογραφία ενός μπολ με καραμέλες που είχε γραμμένο το σύνθημα του Αμερικανού μεγιστάνα "Make America great again!".

 

«Αν είχα ένα μπολ με καραμέλες και σας έλεγα πως μέσα στον σωρό τρεις είναι δηλητηριασμένες, θα παίρνατε μια χούφτα; Αυτό είναι το πρόβλημά μας με τους Σύρους πρόσφυγες» έγραψε στην ανάρτησή του την οποία συνόδευσε με το σχόλιο: «Αυτή η εικόνα τα λέει όλα. Ας σταματήσουμε την πολιτική ορθότητα που δεν δίνει προτεραιότητα στην Αμερική».

"Αηδιαστικό" έγραψε στο Twitter ο Νικ Μέριλ, εκπρόσωπος της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

"Να ένα από τα εκατομμύρια των παιδιών που συγκρίνατε με δηλητηριασμένη καραμέλα", έγραψε ο Τζον Φαβρό, συνοδεύοντας το μήνυμά του στο Twitter με τη φωτογραφία του Ομράν, ενός 5χρονου Σύρου που τραυματίστηκε σε αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι.

Μετά τις επιθέσεις του Σαββάτου στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στο αγαπημένο του θέμα κατά την προεκλογική εκστρατεία με μια ομιλία στη Φλόριντα στην οποία συνέδεσε την ισλαμιστική απειλή με τη μετανάστευση.

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ πρότεινε το επιλεκτικό κλείσιμο των συνόρων ανάλογα με τη χώρα προέλευσης. Για παράδειγμα, θέλει να σταματήσει η υποδοχή Σύρων προσφύγων και καταγγέλλει το σχέδιο της Δημοκρατικής αντιπάλου του να αυξήσει τον αριθμό τους από τις περίπου 65.000 που έχει ορίσει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ