Κινηματογραφική σύλληψη του Νο 1 υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Νέα Υόρκη

Αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως συνελήφθη ο ύποπτος -ένας 28χρονος αφγανικής καταγωγής- τόσο σε σχέση με την έκρηξη στο Τσέλσι (τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή) όσο και σε προηγούμενη έκρηξη στο Νιου Τζέρσεϊ -ενώ από το πρωί οι αρχές βρίσκονται επί ποδός στο Νιου Τζέρσεϊ μετά τον εντοπισμό νέων ξεχωριστών εκρηκτικών μηχανισμών. 

Το FBI εκτελεί ένταλμα έρευνας σε «χώρο» -κατά πληροφορίες, σπίτι- στο Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ, σε σχέση με το τελευταίο περιστατικό, αναφέρει η Daily Mail.

Την αναφορά πως ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση μετέδωσε αρχικά το NBC και στη συνέχεια και το CNN, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Τα δύο κανάλια επικαλούνται αστυνομικές πηγές και θέλουν τη σύλληψη να έγινε μετά από ανταλλαγή πυρών.

Αρχικά ο Ραχαμί αναζητείτο μόνο σε σχέση με το Τσέλσι, αλλά στη συνέχεια ανακοινώθηκε πως αναζητείται και σε σχέση με το πρώτο από όλα τα περιστατικά, έκρηξη σε πάρκο του Νιου Τζέρσεϊ το πρωί του Σαββάτου -δηλαδή, η αστυνομία θεωρεί σε αυτήν τη φάση ότι τουλάχιστον αυτές οι υποθέσεις συνδέονται. 

Το κλίμα συναγερμού έχει φυσικά μπει στο κάδρο της μάχης για το Λευκό Οίκο, με τον Τραμπ να περνά στην επίθεση λέγοντας πως ο ίδιος «είχε προβλέψει ότι ήταν τρομοκρατία» και την Κλίντον να ζητά αποφασιστική στάση «αλλά σε αρμονία με τις αξίες μας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ