Παπαδάτος Παύλος: Το ανέκδοτο με τους 100.000 μουσουλμάνους και τους 2 δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν - Για ποιον νοιάστηκαν;

Τις τελευταίες ημέρες, όπως φυσικά και τα τελευταία χρόνια, ένα από τα προσφιλή θέματα των ΜΜΕ είναι το συνταξιοδοτικό. Κατακλειστήκαμε μάλιστα από πληθώρα ειδικών εκπομπών, ειδικών ‘συνταξιολόγων’, εργατολόγων, καθηγητών και επιτροπές “σοφών”. 
 

Κανείς όμως δεν λέει ότι η πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει υψηλότερη σύνταξη από αυτή που δικαιούται, ακόμη και μετά τις περικοπές! Η μοναδική λύση, για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα και για να σωθούν αν μη τι άλλο οι επόμενες γενεές, είναι ένα ενιαίο ταμείο και κάθε ασφαλισμένος να παίρνει σύνταξη ακριβώς ανάλογη των ασφαλιστικών εισφορών του.

Γράφει ο Παπαδάτος Παύλος στην Real News 

 

Κοινωνική πολιτική με τον ιδρώτα των άλλων, με συνταξιούχος γεωργούς που διέμεναν στις ΗΠΑ (!) και με οκτώ δις ευρώ δάνεια ετησίως για να παίρνουν σύνταξη κάποιοι κηφήνες και κάποιες γεροντοκόρες θυγατέρες, δεν γίνεται.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει με όλους εκείνους που δεν ασφαλίζουν τα σπίτια τους και όταν συμβεί μία πλημύρα όπως η πρόσφατη, από τα ρέματα που οι ίδιοι έκλεισαν ή τα δάση που οι ίδιοι έκαψαν, ωρύονται εναντίον του κράτους και απαιτούν αποζημιώσεις. Δηλαδή οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τα ανασφάλιστα σπίτια τους.

 

Πρέπει να μπει μία,  έστω  υποτυπώδης τάξη, όπως αυτή που καταβάλλεται προσπάθεια να μπει στην τηλεοπτική ασυδοσία των απαξιωμένων τηλεοπτικών σταθμών. 
Η άρνηση της τρόικα να δεχθεί πρόταση της κυβέρνησης να επιστρέψουν οι φοροφυγάδες με ένα μικρό πρόστιμο τα χρήματά τους από το εξωτερικό, είναι σωστή και δίκαιη.

 

Οι φοροκλέπτες ας μην επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ, αλλά όποιος συλλαμβάνεται, να εξοντώνεται οικονομικά και ποινικά. 5 δις ευρώ ετησίως χάνει το κράτος από τον ΦΠΑ και άλλα 8-10 από φοροκλοπή - ποσά πολλαπλάσια των μνημονιακών μας υποχρεώσεων.

 

Κάθε φορά λοιπόν που ακούτε ότι ένα νοσοκομείο δεν έχει νοσηλευτικό προσωπικό ή ένα σχολείο δεν έχει δάσκαλο, σκεφτείτε μήπως ανήκετε κι εσείς σε εκείνους που επιδιώκουν να πληρώνουν €100 χωρίς απόδειξη και όχι €124 με απόδειξη.

 

Έτσι, αν ποτέ βρεθείτε σε ένα σε ένα νοσοκομείο και έχετε ελλειπή περίθαλψη κοιταχτείτε στον καθρέφτη και ίσως αναγνωρίσετε έναν από τα εκατομμύρια  συμπολιτών μας, που είναι υπεύθυνα  για το χάλι των νοσοκομείων μας και όχι μόνο..

 

Σημείωση
Όταν ένας Αμερικανός αξιωματούχος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γιατί οι ΗΠΑ εισβάλλουν στο Ιράκ, αυτός αστειευόμενος απάντησε ότι αποφάσισαν να σκοτώσουν 100.000 μουσουλμάνους και 2 δημοσιογράφους. Τότε οι δημοσιογράφοι με μία φωνή ρώτησαν: «Μα γιατί θα σκοτώσετε τους 2 δημοσιογράφους;» Και εκείνος τους απάντησε: «Καλά, για τους 100.000 ανθρώπους δεν σας ενδιαφέρει και ενδιαφέρεστε μόνο για τους 2 δημοσιογράφους;» (1.5 εκατομμύριο άνεργοι και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι μην τυχόν και δύο τρεις  κύριοι χάσουν την πολιτική τους επιρροή και κάποιοι ‘αστέρες’ το τηλεοπτικό τους πόστο). 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ