Η τελευταία παράσταση του Δημήτρη Διαμαντίδη: Το αντίο και η αποθέωση (φωτό, βίντεο)

Ο άνθρωπος που άλλαξε την οπτική και την αντίληψή μιας ολόκληρης γενιάς στην Ελλάδα για το μπάσκετ αποχαιρέτησε και επίσημα τα γήπαιδα σε μια βραδιά μόνο για αυτόν.

Το ΟΑΚΑ σηκώθηκε στον αέρα στο “αντίο” του Δημήτρη Διαμαντίδη! Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και η ΚΑΕ με τη φαντασμαγορική τελετή που ετοίμασαν τον έκαναν να δακρύσει.

Μπροστά στους οπαδούς, με τα καπνογόνα να γεμίζουν το γήπεδο ο Διαμαντίδης εμφανίστηκε και αποθεώθηκε στην τελευταία του παράσταση.

«Καλησπέρα σε όλους. Τελικά είναι πιο εύκολο να παίζεις. Σας ευχαριστώ όλους για όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν εδώ. Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την τιμή που μου κάνει αυτές τις τελευταίες ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Τον κύριο Παύλο, τον κύριο Θανάση και τον Δημήτρη, και τον Κώστα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίκτες που είχα σε αυτή την ομάδα. Τους προπονητές μου. Κάποιους τους αγαπώ πολύ. Μου έδειξαν το δρόμο. Ειδικά ο Κώστας Πιλαφίδης, τον ευχαριστώ και τον αγαπώ πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι πίσω από τις κάμερες. Σας αγαπώ πολύ. Σας ευχαριστώ,» ήταν τα λόγια του 3D και κατά διαστήματα τον διέκοπτε ο κόσμος που φώναζε το όνομά του...

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε βάλει ειδικά για την περίσταση πράσινη γραβάτα με άσπρες ρίγες, την οποία του τη χάρισε για ενθύμιο και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος του έδωσε μια μοναδική φανέλα με όλους τους τίτλους του.

Πριν αρχίσει η τελετή βράβευσης ο βραβευμένος με γκράμι καλύτερου ρεμίξ, Νεοϋορκέζος DJ Dennis Ferrer είχε πάρει θέση στα decks στρώνοντας το μουσικό χαλί ! 

Στα τελευταία 68 δευτερόλεπτα της καριέρας του σούταρε έπειτα από την προτροπή παικτών και φιλάθλων, καθώς είχε προτιμήσει να κάνει δυο ασίστ. Μάλιστα στο τρίποντο που επιχείρησε του έφυγε η μπάλα από τα χέρια και ξεκαρδίστηκε... Μιλάμε για εξαιρετικά ειδική περίπτωση αθλητή.

Η φανέλα με το νούμερο 13 είχε αποσυρθεί και ανέβηκε στην οροφή του γηπέδου. Δεν θα τη φορέσει κανείς, ξανά! 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ