Η Ισλαμική μαντίλα για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας της Νεάς Υόρκης - Μεταξένια χιτζάμπ με έμπνευση την Ινδονησία

Τη δική της σελίδα στην ιστορία της μόδας έγραψε μουσουλμάνα σχεδιάστρια ρούχων στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, φέρνοντας στις διεθνείς πασαρέλες το χιτζάμπ ως βασικό αξεσουάρ στη νέα της συλλογή.

Η ινδονήσια σχεδιάστρια Ανιέσα Χασιμπουάν παρουσίασε τη συλλογή της για την άνοιξη-καλοκαίρι 2017 με τον τίτλο D'Jakarta.

Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα ντυμένα με χυτά παντελόνια και μακριές φούστες από μετάξι, δαντέλα και σιφόν σε διάφορα παστέλ χρώματα. Ξεχώρισε ένα περίπλοκο χρυσό φόρεμα από δαντέλα με μεταλλικό κεντημένο μπούστο και κρόσσια.

Όλα τα μοντέλα φορούσαν στο κεφάλι τους χιτζάμπ από χρυσό, απαλό ροζ η γκρι μετάξι.

Είναι η πρώτη φορά στα σόου της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης που παρουσιάζεται μία συλλογή στην οποία κυριαρχεί το χιτζάμπ. Επίσης η κ. Χασιμπουάν είναι η πρώτη ινδονήσια σχεδιάστρια που εμφανίζεται στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και όπως δήλωσε τα σχέδιά της είναι εμπνευσμένα από την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Τζακάρτα, όπου διατηρεί μία μπουτίκ.

Η συλλογή περιείχε 48 διαφορετικά σύνολα, εκ των οποίων τα 10 είναι βραδινές τουαλέτες και τα υπόλοιπα 38 είναι έτοιμα ενδύματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ