Συγκίνηση για ζευγάρι θετών γονιών που αναγκάζονται να επιστρέψουν τον γιό τους πίσω στην, πρώην αλκοολική, βιολογική του μητέρα

Τον "εφιάλτη" να επιστρέψουν στην βιολογική του μητέρα τον θετό γιό τους, ηλικίας 4 ετών, που μεγάλωσαν με στοργή και αγάπη, ζει ένα ζευγάρι από την Βαλένθια της Ισπανίας.  

Ο Albert Bordes και η Νoelia Estornell πήραν υπό τη φροντίδα τους το μόλις 18 μηνών Juan, το 2013. Η βιολογική του μητέρα, Maria Abeng ήταν 15 ετών όταν γέννησε τον μικρό και βρισκόταν σε κέντρο απεξάρτησης ακολουθώντας θεραπεία για να ξεπεράσει τον αλκοολισμό. Η πρόνοια ανέλαβε το νεογέννητο μωρό, μέχρι την υιοθεσία του από το ζευγάρι.

Τρία χρόνια μετά η βιολογική μητέρα έκανε αίτηση για να πάρει πίσω την κηδεμονία. Το δικαστήριο έκρινε πως το παιδί θα πρέπει να επιστραφεί στη Μ.Αberg, παρά τις αμφιβολίες της υπηρεσίας που είχε αναλάβει την υιοθεσία, η οποία αμφισβήτησε εάν το καλύτερο για το παιδί θα ήταν να περάσει στη φροντίδα της βιολογικής μητέρας τονίζοντας πως στο παρελθόν απέτυχε να το προστατέψει.

Η ιστορία του ζευγαριού, έχει συγκινήσει πολλούς στην Ισπανία και όχι μόνο, ξεσηκώνοντας ένα κύμα συμπαράστασης. Έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου οι θετοί γονείς παρέδωσαν το παιδί συγκεντρώθηκαν αρκετοί πολίτες που ήθελαν να εκφράσουν τη στήριξή τους. 

Η κ.Εstornell έδωσε το παιδί κλαίγοντας ενώ ο πατέρας του μικρού δήλωνε: «Ο Juan δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Είναι αναστατωμένος και θυμωμένος μαζί μας επειδή αντί να τον πάμε στο σχολείο τον δίνουμε σε μια κυρία που δεν γνωρίζει» δήλωσε στην Local. «Του είπα πως το κάνουμε μόνο και μόνο επειδή μας αναγκάζουν. Του είπα πως τον αγαπάμε πάρα πολύ και πως θα παλέψουμε γι' αυτόν».

Όπως δηλώνει το ζευγάρι, δεν θα καταθέσουν τα όπλα αφού είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ο δικηγόρος τους κάνει λόγο για «νομική εκτροπή».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ