Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Φρανσουά Ολάντ: Η Γαλλία κάνει πολλά για την ευρωπαϊκή Άμυνα, αλλά δεν μπορεί μόνη

Η Γαλλία «καταβάλλει τη μεγαλύτερη προσπάθεια για την ευρωπαϊκή άμυνα» αλλά «δεν μπορεί να είναι μόνη, δεν θέλει να είναι μόνη», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο κορυφής των «27» στη Μπρατισλάβα, η οποία αναμένεται να σχεδιάσει την πορεία της Ευρώπης μετά το Brexit.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας επέμεινε στο γεγονός ότι η Ευρώπη «πρέπει να είναι σε θέση μόνη της να εγγυάται την προστασία της».

«Μπορεί να είναι η πρώτη, αλλά θέλει η Ευρώπη μαζί με τη Γαλλία να μπορεί να διασφαλίζει τη δική της προστασία, τη δική της άμυνα, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ μαζί με τον Αμερικανό εταίρο», υπογράμμισε.

«Ας το γνωρίζουν όλοι καλά: αν οι ΗΠΑ επιλέξουν να απομακρυνθούν, η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να εγγυάται μόνη της την προστασία της», προειδοποίησε ο κ. Ολάντ.

«Η ευρωπαϊκή Άμυνα είναι η πρόκληση για την Ευρώπη: μπορούμε να διασφαλίσουμε την προστασία μας κυρίως από την τρομοκρατία και μπορούμε να φροντίσουμε ώστε οι στρατιωτικές μας ικανότητες να είναι ισχυρότερες για την προστασία μας;», αναρωτήθηκε ο κ. Ολάντ.

Μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε., το πιθανότερο στις αρχές του 2019, η Γαλλία θα είναι η μόνη δύναμη εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ με πυρηνικό οπλοστάσιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ