Good news: Η χελώνα Ολίβια έγινε καλά και επέστεψε ξανά στο σπίτι της

Στην παραλία του Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, η απελευθέρωση της Ολίβια, της θαλάσσιας χελώνας caretta-caretta, που είχε υιοθετήσει το ξενοδοχείο μετά τη διάσωσή της και όσο διαρκούσε η νοσηλεία της. 

Η απελευθέρωση της χελώνας έγινε παρουσία της διεύθυνσης του ξενοδοχείου, του διευθυντή, στελεχών και εθελοντών του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, τοπικών αρχών καθώς και πλήθος κόσμου.

Οπως ανέφερε ο διευθυντής του Cape Sounio, κ. Μιχάλης Μηναδάκης, η Ολίβια, μια θηλυκή θαλάσσια χελώνα caretta-caretta 38 κιλά, βρέθηκε στην Κάρπαθο με τραύμα στο κεφάλι και υιοθετήθηκε από το ξενοδοχείο, το οποίο κάλυψε τα έξοδα νοσηλείας της για τρεις μήνες στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα.

Κάθε χρόνο το Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα περιθάλπει περίπου 100 τραυματισμένες χελώνες από όλη την Ελλάδα. Ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ με τη βοήθεια περίπου 500 εθελοντών από όλο τον κόσμο δραστηριοποιείται γύρω από τη διατήρηση των παράκτιων οικοσυστημάτων χελώνας caretta-caretta σε Πελοπόννησο, Ζάκυνθο και Κρήτη με στόχο την καθιέρωση πρακτικών για τη διαφύλαξη τους και τον πολλαπλασιασμό του είδους. 

Ο Ομιλος Ν.Δασκαλαντωνάκη-Grecotel, που πρόσφατα γιόρτασε 40 χρόνια ζωής, λειτουργίας και δημιουργίας, έχει συνδέσει την παρουσία του με την περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτιστική συνεισφορά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ