Η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στην Ιστορία έχει ήδη αρχίσει: Οι υπερπλούσιοι ανησυχούν για την διαδοχή τους...

Αν είστε δυσαρεστημένοι με την κληρονομιά σας καλύτερα να μην διαβάσετε αυτό το κείμενο, προειδοποιεί το MarketWatch σε δημοσίευμά του για τη μεταβίβαση περιουσίας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη στους απογόνους τους.
 

Όπως αναφέρει η διεθνής εταιρεία συμβούλων πλούτου Wealth-X σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε χθες σε συνεργασία με την συμβουλευτική εταιρεία NFP, oι ζάμλουτοι αυτού του κόσμου θα μεταφέρουν 3,9 τρισ. δολάρια στην επόμενη γενιά έως το 2026.

Πρόκειται για μείωση 5% σε σχέση με το ποσό των 4,1 τρισ. δολ. που ανέφερε η έκθεση του 2014, αλλά ο λόγος γι αυτό είναι στο μεταξύ έχει ήδη ξεκινήσει αυτή τεράστια μεταφορά πλούτου στις νεότερες γενιές.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατα έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων ακινήτων Knights Frank, η μεγαλύτερη ανησυχία των υπερ-πλούσιων του πλανήτη είναι θέματα "διαδοχής και κληρονομιάς" (για το 67%).


Αυτά τα 3,9 δισ. δολάρια που αναμένεται να μεταβιβαστούν ισοδυναμούν με το 13% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των ατόμων με εξαιρετικά υψηλό καθαρό πλούτο, ενώ το ποσό αυτό φτάνει για να αγοραστούν οι δέκα μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου: η Apple, η μητρική της Google, Alphabet, η Microsoft, η ExxonMobil, η Berkshire Hathaway, η Amazon, το Facebook, η Johnson & Johnson, η General Electric και η China Mobile.


Στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον, στο 2020
, η έκθεση των Wealth-X και NFP βλέπει την περιουσία των ζάμπλουτων αυξημένη κατά 54% στα 46 τρισ. δολάρια. Περίπου 64% εξ αυτών είναι αυτοδημιούργητοι και το 19% κληρονόμησε κάποια περιουσία πριν την πολλαπλασιάσει.

Πέρυσι, τα άτομα υπερυψηλού καθαρού πλούτου - που ορίζονται ως αυτοί που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας 30 εκατ. δολ. και άνω - που έχουν ξεπεράσει το 80ο έτος ηλικίας τους ήταν κατά μέσο όρο επτά φορές πιο πλούσιοι από αυτούς που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη τα 30 έτη τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ