"Βόμβα" στον παγκόσμιο Αθλητισμό: Ρώσοι χάκερ μπήκαν στους λογαριασμούς της WADA - "Ντοπέ" τεράστια ονόματα Αμερικανών αθλητών

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό προκαλεί η κυβερνοεπίθεση Ρώσων χάκερ οι οποίοι ισχυρίζονται πως κατάφεραν να χακάρουν το απόρρητο ιατρικό αρχείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA)

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα των Ρώσων χάκερ με την ονομασία «Fancy Bears» η η Σερένα και η Βένους Γουίλιαμς, αλλά και το "χρυσό κορίτσι" της Γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς, έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών εν γνώσει του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, μπορούν οι αθλητές να δηλώσουν σκευάσματα, που έχουν πάρει για ιατρικούς λόγους και να πάρουν άδεια να αγωνιστούν, όμως οι Ρώσοι χάκερς εμφανίζουν ουσίες όπως αμφεταμίνες και διεγερτικά, που προκαλούν ακόμη και εθισμό στον ανθρώπινο οργανισμό και υποστηρίζουν ότι η WADA συγκάλυψε την υπόθεση για να αγωνιστούν οι συγκεκριμένοι αθλητές στο Ρίο.

Οι χάκερ ισχυρίζονται πως όλες δικαιολόγησαν με ιατρικά πιστοποιητικά τις παράνομες ουσίες που εντοπίστηκαν σε τεστ αντιντόπινγκ που διενεργήθηκαν στη διάρκεια των Αγώνων, ενώ δεσμεύτηκαν για δημοσιοποίηση νέων εγγράφων και άλλων ολυμπιακών ομάδων.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση του WADA, οι πληροφορίες αυτές πιστεύεται ότι προκύπτουν μέσα από μία διαδικασία «ψαρέματος» από λογαριασμούς email, στην προσπάθεια των χάκερ να πλήξουν το κύρος του Διεθνούς Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ. 

«Καταδικάζουμε την κυβερνοεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως στόχο να υποβαθμίσει τη WADA και το παγκόσμιο σύστημα αντιντόπινγκ. Έχουμε ήδη ενημερωθεί από τις αρχές ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις προέρχονται από τη Ρωσία», ήταν η πρώτη, αμήχανη αντίδραση της WADA.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ