«Η πρώτη μου μέρα στο Γυμνάσιο» … Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου περιγράφουν!

Τα συναισθήματα που ένιωσα την πρώτη μέρα στο σχολείο ήταν ποικίλα.Τα πρώτα και κυριότερα ήταν χαρά,ενθουσιαμό,λίγο λύπη και περίεργα.Ένιωσα περίεργα όταν είδα τα μεγαλύτερα παιδιά να έρχονται και εγώ που στο δημοτικό ήμουν το μεγαλύτερο τώρα στο γυμνάσιο είμαι το μικρότερο.

Επίσης ένιωσα χαρά και ενθουσιασμό γιατί θα έβλεπα τους φίλους μου,θα γνώριζα την νέα μου τάξη ,θα γνώριζα τους καθηγητές και επιτέλους θα φορούσα τα δικά μου ρούχα.

 

Ένιωσα και λίγη λύπη γιατί ξεκινούσε και πάλι η μελέτη και επίσης θα είχα και παρισσότερες υποχρεώσεις αλλά αυτό δείχνει ότι πια μεγάλωσα. Τέλος μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε πως η τάξη μας ήταν πιο μικρή από τις άλλες αλλά αυτό δεν με πειράζει καθόλου. 

 

Γίωργος Κυρίτης ΓΑ’2
Η πρώτη μου μέρα στο  Γυμνάσιο ήταν διαφορετική από το Δημοτικό, γιατί ένιωσα ελεύθερος  και ξέγνοιαστος. Νομίζω ότι οι καθηγητές  εδώ είναι πιο συνεργάσιμοι και  πιο κοντά στους μαθητές τους. Είναι ωραίο κάθε διδακτική ώρα  να έχω και άλλο καθηγητή! Τα διαλλείματα  μπορεί να είναι λιγότερα, διαρκούν όμως περισσότερο. Είμαι πολύ χαρούμενος που πηγαίνω στο Γυμνάσιο, γιατί θα αποκτήσω καινούριες γνώσεις και φιλίες!

 

Μάριος Ρίκαρντς ΓΑ2

Την πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο είχα πολύ άγχος. Σε όλη τη διαδρομή με το σχολικό λεωφορείο, σκεφτόμουν, με φόβο, τι θα με περιμένει. Όταν φτάσαμε, με κόμπο στο λαιμό, κατέβηκα και όσο πιο διακριτικά μπορούσα, μπήκα στο προαύλιο. Τότε, κοίταξα γύρω μου και είδα όλους τους παλιούς μου συμμαθητές και συμμαθήτριες · με κάποιες απουσίες, βέβαια. Φουσκωμένη από περηφάνια και μ’ένα χαμόγελο στα χείλη, χαιρέτησα τις φίλες μου και μπήκα στη σειρά μου. Επιτέλους! Πήγαινα κι εγώ πια Γυμνάσιο! Δεν χρειαζόταν να φοράω αυτή την άχαρη, κόκκινη στολή και ούτε είχα μόνο ένα δάσκαλο, αλλά είχα στη θέση του 17 νέους καθηγητές, έτοιμους να με διδάξουν. Τι χαρά!

Σοφία- Ζωή Βάγια

Είχα ενθουσιαστεί μόλις κατάλαβα ότι θα πήγαινα στο Γυμνάσιο. Πριν ακόμα το καταλάβω είχα φτάσει στα μαρμάρινα σκαλιά  του σχολείου μας. Τα συναισθήματά μου εκείνη την στιγμή ήταν ανάμεικτα. Άλλοτε ένοιωθα λύπη γιατί  τελειώνει  το καλοκαίρι και άλλοτε χαρά διότι ξεκινάει το σχολείο και θα ξαναδώ τους φίλους μου και τους συμμαθητές μου. Το Γυμνάσιο για εμένα θα είναι μία καινούρια αρχή. Θυμάμαι στο Δημοτικό είμασταν οι μικρότεροι και ξαφνικά στο Γυμνάσιο είμαστε πάλι οι μικρότεροι. Όταν είδα τους φίλους μου χαιρετηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα αυτά μου μας ανησυχούσαν στο Γυμνάσιο. Ο κ. Ψύρης ο διευθυντής του Γυμνάσιου μας έκανε έναν μικρό προόλογο για το σχολείο μας. Κάναμε προσευχή και ανεβήκαμε όλοι γεμάτοι άγχος στις τάξεις μας. Όλοι οι δάσκαλοι που περνούσαν από το τμήμα  μας συστήνονταν και  μας εύχονταν καλή επιτυχία στο Γυμνάσιο. Εύχομαι και ελπίζω αυτή η χρονιά να πάει άρα πολύ κάλα.

 

Μάνος Ρουμπής

Την πρώτη ημέρα στο Γυμνάσιο ένιωθα ντροπαλός μπροστά σε όλους αυτούς τους μαντράχαλους, αλλά και συγχρόνος δεν το πιστεύω ότι τώρα
μεγάλωσα και πάω Γυμνάσιο μου φαίνεται τρελό. Θυμάμαι σαν χθές όταν μπήκα στο δημοτικό που τότε θυμάμαι η δασκάλα μου, μου μάθαινε να γράφω και να διαβάζω, και όλο αυτό μου άφησε τέλειες εντυπώσεις χωρίς όμως να ξέρω γιατί ή τουλάχιστον να μπορώ να απαντήσω σε μια τέτοια ερώτηση, από την πρώτη δημοτικού ονειρευόμουν αυτή την ημέρα και επιτέλους ήρθε!!!

 

Βυτόγιαννης Δημήτρης

Την νύχτα δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί δεν ήξερα τι με περιμένει. Όλο το βραδύ στριφογυρνούσα στο κρεβάτι. Το πρωί ξύπνησα με δυσκολία αλλά ήθελα πάρα πόλυ να πάω στο σχολείο. Τις περισσότερες  χρονιές δεν ήθελα να τελειώσει το καλοκαίρι και να ξεκινήσει το σχολείο. Όταν μπήκα στην τάξη μου το Α1 είχα πολύ άγχος . Μέσα σε λίγα λεπτά μου πέρασε. Ένιωθα όπως και στην πρώτη δημοτικού πάλι η μικρότερη είχα ξεχάσει πως είναι να νιώθεις έτσι. Πέρισοτερο εντύπωση μου έκανε που είχα τόσους πολλούς καθηγητές. Τελικά δεν είναι τόσο χάλια το Γυμνάσιο. Αρχίζει να μου αρέσει.

 

Θάλεια Μπίσια Α1

Την πρώτη μέρα στο σχολείο όλα μου φαίνονταν διαφορετικά και ασυνήθηστα. Τα διαλείμματα ήταν λιγότερα και όταν άλλαζε η ώρα έμπαινε και άλλος καθηγητής. Στην αρχή αυτή η αλλαγή των προσώπων μου δημιούργησε άγχος. Όσο περνούσε η ώρα προσαρμοζόμουν και χαιρόμουν με τους καινούργιους καθηγητές και τα  νέα μου μαθήματα. Τελικά το Γυμνάσιο έχει πολύ ενδιαφέρον. Ανυπομονώ για όσα με περιμένουν στο μέλλον.

 

Μαριαλένα Ζερβού

Οι περισσότεροι γονείς όπως και οι δικοί μου έχουν άγχος που τα παιδιά τους θα πάνε πρώτη φορά στο Γυμνάσιο. Αντιθέτως, τα δικά μου συναισθήματα ήταν χαρά και ενθουσιασμός γιατί επέστρεψα στο σχολείο και βλέπω τους παλιούς μου συμμαθητές. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε ότι στο Γυμνάσιο έχω πολλούς καθηγητές απ’ ότι στο Δημοτικό και  φέτος ήμασταν οι πιο μικροί μαθητές του σχολειού ενώ πέρυσι οι πιο μεγάλοι.

 

Αλέξανδρος- Θεόδωρος Γιαννόπουλος

Το Γυμνάσιο είναι μια πιο δύσκολη βαθμίδα από το Δημοτικό. Καθώς και εγώ ήμουν ένα από τα καινούργια παιδιά της τάξης ήταν δύσκολη η πρώτη μέρα μου. Στο σχολείο, όταν με έφερε το σχολικό αισθανόμουν μόνος και ένιωθα αμηχανία. Όμως, όταν μπήκα στην τάξη, γνωρίστηκα με αρκετά παιδιά και η μοναξιά που ένιωθα, καλύφθηκε από τους καινούργιους μου φίλους. Με λίγα λόγια ήταν μια μέτρια μέρα με ανάμεικτα συναισθήματα.

Θανάσης Τσιακίρης

Παρόλο που πήγα Γυμνάσιο και που έχω περισσότερες υποχρεώσεις δεν έχω πρόβλημα.Έιναι πολύ ωραία έχω πολλούς καθηγητές και έιμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.Έχουμε καινούργια μαθήματα φέτος και πολύ ενδιαφέροντα.Περιμένω την απάντησή σου.

 

Δημήτρης Κατσούδας

Η μετάβαση απο το δημοτικό προς  το γυμνάσιο είναι μια δύσκολη περίοδος, κατά την οποία τα παιδιά νιώθουν διάφορα  συναισθήματα. Έτσι κι εγω την πρώτη  μερα στο γυμνάσιο ένιωσα άγχος γιατι δεν ήξερα ακριβώς θα αντίκρυζαστο καινούργιο μου σχολείο.Επίσης, ένιωσα λύπη,γιατί θα έφευγα απ’ το δημοτίκο που είχα υπέροχες αναμνήσεις. Ταυτόχρονα αισθάνθηκα χαρά αφού το θέμα της ενδυμασίας είναι ελέυθερο. Παρόλαυτα τα ανάμεικτα συναισθήματα, εντυπωσιάστηκα που αλλάζουμε συνεχώς καθηγητές και έτσι το μάθημα δεν θα είναι βαρετό. Ελπίζω να έχουμε μια ήρεμη και δημιουργική σχολική χρονιά!

 

ΠΗΓΗ: gymnasiodoukas.wordpress.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ