11/9/2001 Oι ανατριχιαστικοί, δραματικοί ήχοι & οι εικόνες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα!

Πέρασαν 15 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, την ημέρα που άλλαξε ο κόσμος, μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα στην “καρδιά” της Νέας Υόρκης και στο αμερικανικό Πεντάγωνο...

 

Η πτώση των δίδυμων πύργων, έπειτα από την πρόσκρουση αεροπλάνων που είχαν καταληφθεί από 19 ισλαμιστές τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, πάγωσαν την ανθρωπότητα.  Πρόκειται για την μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί έως σήμερα και αποτελεί κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο.

Δύο πολεμικές επιθέσεις που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ ενάντια σε Αφγανιστάν (στις 7 Οκτωβρίου του 2001) και στο Ιράκ (στις 20 Μαρτίου του 2003)  στα πλαίσια του "Πόλεμου ενάντια στην τρομοκρατία", ήταν δύο από τις άμεσες συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Και οι συνέπειές τους συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας... 

Τα 102 λεπτά που άλλαξαν τον κόσμο

Την ημέρα εκείνη δύο αεροπλάνα των American Airlines (η πτήση 11 και η πτήση 77) και δύο των United Airlines (η πτήση 175 και η πτήση 93) καταλήφθηκαν από μικρές ομάδες αεροπειρατών που είχαν εισέλθει στις ΗΠΑ τους προηγούμενους μήνες. Οι αεροπειρατές κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο των αεροπλάνων απειλώντας πως έχουν τοποθετήσει βόμβες σε αυτά.

Στις 8:46:40 π.μ. τοπική ώρα Νέας Υόρκης, ο Βόρειος Πύργος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν τραντάζεται από την πτώση πάνω του του Boeing της πτήσης 11 της American Airlines. Αμέσως όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί του κόσμου διακόπτουν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν το πρωτοφανές δυστύχημα.

Κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε μέσα στα υπόλοιπα 102 λεπτά,  που άλλαξαν τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τότε....

Λίγα λεπτά μετά την πρώτη πρόσκρουση, και ενώ ακόμα τα κανάλια μεταδίδουν ζωντανά εικόνες από τον φλεγόμενο Βόρειο Πύργο, ένα δεύτερο αεροπλάνο κάνει στον ορίζοντα την εμφάνισή του. Και τότε το απόλυτο σοκ. Ο Νότιος Πύργος τυλίγεται στις φλόγες καθώς η πτήση 175 της United Airlines συντρίβεται επάνω του. Και έπειτα, ένα ακόμα χτύπημα, ακόμα πιο συμβολικό. Η πτήση 77 της American Airlines, πέφτει στο Πεντάγωνο της Αμερικής.

Το τέταρτο αεροπλάνο, η πτήση 93 της United Airlines, είχε μια διαφορετική τύχη. Η πτήση κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον, με πιθανό στόχο το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών ή τον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, οι επιβάτες του πληροφορήθηκαν μέσω των κινητών τους τι συνέβαινε εκείνη την ώρα στη Νέα Υόρκη και αποφάσισαν να προσπαθήσουν να πάρουν τη τύχη στα χέρια τους. Έτσι ξεκίνησαν μια αντεπίθεση, η οποία υπήρξε ανεπιτυχής, αλλα οδήγησε στην πτώση του αεροπλάνου σε μια ερημική περιοχή, πριν φτάσει στον αρχικό του στόχο.

 

102 λεπτά από την σύγκρουση στο Βόρειο Πύργο, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου έπαψε να υπάρχει. Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν φλεγόμενοι παίρνοντας μαζί τους τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Ακόμα και σήμερα, μετά τις επιθέσεις άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες απόψεις για το τι ακριβώς συνέβη. Μάλιστα, μέχρι και σήμερα, ένα μεγάλο ποσοστό Αμερικανών δεν πιστεύει ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν αυτός που οργάνωσε την τρομοκρατική επίθεση.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ