Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

"Βάλτε επιτέλους τέλος στον πόλεμο στη Συρία": Νέα έκκληση της Αντζελίνα Τζολί προς τους ηγέτες του κόσμου, από την Ιορδανία

Έκκληση στους ηγέτες του ΟΗΕ να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο της Συρίας απηύθυνες σήμερα από την Ιορδανία η Αντζελίνα Τζολι

«Να θέσετε το θεμελιώδες ερώτημα του ποιες είναι οι ρίζες της σύρραξης στη Συρία και τι χρειάζεται προκειμένου να τερματιστεί» ο πόλεμος, είπε από τον προσφυγικό καταυλισμό Άζρακ, τον οποίο επισκέφθηκε με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες η διάσημη ηθοποιός.

Ο πόλεμος στη Συρία, που μαίνεται εδώ και 5 χρόνια, έχει στοιχίσει την ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, ήτοι το 50% του πληθυσμού στην χώρα πριν από τον πόλεμο.

«Εκτός των εκατομμυρίων που έχουν εγκλωβιστεί στη συριακή επικράτεια, οι ζωές των οποίων απειλούνται σε καθημερινή βάση, 75.000 Σύροι έχουν εγκαταλειφθεί στα σύνορα, σε μια ουδέτερη ζώνη στη μεθόριο της Ιορδανίας. Μεταξύ αυτών παιδιά, έγκυες γυναίκες και σοβαρά άρρωστοι ασθενείς. Δεν έχουν παραλάβει τρόφιμα από τις αρχές Αυγούστου, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας» τόνισε η διάσημη πρωταγωνίστρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ