Ο "άσχημος γόης" Ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό βραβεύεται στη Βενετία: "Δεν σκέφτομαι ποτέ το παρελθόν"

"Δεν σκέφτομαι ποτέ το παρελθόν μου. Κοιτάω μπροστά, μπροστά, μπροστά" διαβεβαίωσε ο "άσχημος γόης" του γαλλικού κινηματογράφου, ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό, κατά την άφιξή του στη Μόστρα. 

Οι υπεύθυνοι του Φεστιβαλ της Βενετίας αποφάσισαν να τιμήσουν με τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του τον Γάλλο ηθοποιό.

Σωματικά καταβεβλημένος μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2001, ο Μπελμοντό έφτασε την Πέμπτη στη Βενετία υποστηριζόμενος από δύο άνδρες. Λαχανιασμένος αλλά ευδιάθετος, δήλωσε "πολύ ευτυχής που βρίσκεται στη Βενετία" κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την επίσημη απονομή του βραβείου του.

"Όταν ήμουν νέος ήρθα στη Ρώμη και έψαχνα την Τσινετσιτά (τα ιταλικά κινηματογραφικά στούντιο). Επέστρεψα στο Παρίσι και με πήρε τηλέφωνο ο Βιτόριο Ντε Σίκα για να μου πει ότι γύριζε μια ταινία με τη Σοφία Λόρεν και αυτή η ταινία είχε τον τίτλο Η Ατιμασμένη", αφηγήθηκε, αναπολώντας την πρώτη ταινία που γύρισε στην Ιταλία.

"Έχω έρθει πολλές φορές στη Βενετία (...) Ήρθα το 1960 και επέστρεφα συχνά. Αυτό που μου άρεσε ήταν που πέταξα πάνω από τη Βενετία κρεμασμένος από ένα ελικόπτερο" δήλωσε, αναφερόμενος στα γυρίσματα της ταινίας "Ο μάγκας με τα χίλια πρόσωπα".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ