Ένας ασυνήθιστος κύριος! Έτρωγε delivery, δεν έβγαινε ποτέ έξω & άφησε κληρονομιά 4 εκατ. δολάρια

O Robert Morin ζούσε μια απλή, ασκητική ζωή. Οδηγούσε ένα πολύ παλιό αυτοκίνητο, μια Plymouth του 1992.

Στον ελεύθερο χρόνο του ο Morin διάβαζε πολύ και έτρωγε όσο λιγότερο και φθηνότερα μπορούσε.

 

«Ετρωγε πατατάκια και μια κόκα για πρωινό, έπαιρνε ντελίβερι ένα burger στη βιβλιοθήκη και στο σπίτι του έτρωγε ένα κατεψυγμένο φαγητό γιατί το μόνο πράγμα που δούλευε εκεί ήταν ένας φούρνος μικροκυμάτων», λέει ο οικονομικός του σύμβουλος  Edward Mullen, στην αμερικανική  Globe.

 

«Ηταν ένας πολύ ασυνήθιστος κύριος», προσθέτει.
Ο Morin ήταν όλη του τη ζωή υπάλληλος βιβλιοθήκης στο πανεπιστήμιο  University of New Hampshire. Δούλευε στους καταλόγους, δηλαδή κατέγραφε όσα βιβλία έμπαιναν στη βιβλιοθήκη. Την περασμένη εβδομάδα το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι ο Morin  πέθανε, σε ηλικία 77 ετών και ότι άφησε την περιουσία του στο πανεπιστήμιο όπου είχε δουλέψει για πέντε δεκαετίες.

Η περιουσία του Morin ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια δολάρια.
«Για πρώτη φορά μας συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι μια ασυνήθιστη ιστορία», δήλωσε η εκπρόσωπος του πανεπιστημίου  Erika Mantz.
Μια εφημερίδα του πανεπιστημίου έγραψε ότι ελάχιστοι είχαν αντιληφθεί ότι ο Morin, ο οποίος είχε αποφοιτήσει από το  UNH, είχε «μαζέψει εκατομμύρια». Κι αυτό γιατί η ζωή του ήταν εντελώς συνηθισμένη. Εβλεπε βίντεο και διάβαζε, τίποτα άλλο, έγραψε η εφημερίδα.

Ο Morin είχε πάθος με τις ταινίες και από το 1979 ως το 1997 είχε δει πάνω από 22.000 βίντεο. Το άλλο ενδιαφέρον του ήταν τα βιβλία. Είχε διαβάσει, με χρονολογική σειρά, όλα τα βιβλία που κυκλοφόρησαν στην Αμερική από το 1930 ως το 1940, περιλαμβανομένων των παιδικών βιβλίων, βιβλίων μαγειρικής και τεχνολογίας. Ως την ημέρα που πέθανε είχε κατορθώσει να διαβάσει 1.938 βιβλία, αναφέρει η independent.co.uk.

Το πανεπιστήμιο και η βιβλιοθήκη του:

«Ποτέ δεν έβγαινε έξω» δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλός του, ο οποίος τον βοήθησε να κάνει αυτή την περιουσία. «Ηταν ένας πολύ έξυπνος και λαμπερός τύπος», πρόσθεσε. Ο Μorin είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από 4 χρόνια και άφησε όλη του την περιουσία στο πανεπιστήμιο όπου σπούδασε και εργάστηκε όλη του τη ζωή, λέγοντας ότι το εμπιστεύεται πως θα χρησιμοποιήσει σωστά τα χρήματα.

Ολη του τη ζωή την πέρασε γύρω από το πανεπιστήμιο. Κάπνιζε πίπα, στεκόταν μπροστά στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου και του άρεσε να μιλάει με τους φοιτητές. Ηταν εξαιρετικά αποδεκτός στο πανεπιστήμιο και δεν δημιούργησε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

 

 

Από την περιουσία του, ο Morin αφήνει 100.000 δολάρια στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, 1 εκατομμύριο δολάρια στο στάδιο του πανεπιστημίου και τα υπόλοιπα χρήματα θα πάνε σε προέκταση του πανεπιστημίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ