Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί σε 66 εκδηλώσεις

Η θρυλική «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι είναι η οπερατική πρόταση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για το α΄ τετράμηνο της φετινής καλλιτεχνικής σεζόν (15, 17, 19/10) σε σκηνοθεσία της Ιταλίδας Ζαμίρα Πασκέρι και σε μουσική διεύθυνση του Πολωνού Ντάριους Μικούλσκι και του μαέστρου Χάρη Ηλιάδη. 

Τους βασικούς ρόλους θα ερμηνεύσουν οι Σοφία Μητροπούλου (σοπράνο), Κασσάνδρα Δημοπούλου (μέτζο σοπράνο), Φίλιππος Μοδινός (τενόρος) και Αρμάντο Πουκλάβετς (βαρύτονος), ενώ θα συμμετάσχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Ορχήστρα Νέων του ΜΜΘ και η Μεικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε διδασκαλία Μαίρης Κωνσταντινίδου.

 

Στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας θα αφιερωθεί, όπως και πέρυσι, το γκαλά όπερας του Μεγάρου Μουσικής (16/9) σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό την μπαγκέτα του Λουκά Καρυτινού και με τη σύμπραξη της σοπράνο Αλεξίας Βουλγαρίδου.

 

Εντός του μηνός η ΚΟΘ θα παρουσιάσει επίσης τη «Συμφωνία των Αλπεων» του Ρίχαρντ Στράους υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γεώργιου Βράνου.

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του ΜΜΘ MOYSA κλείνει ενάμιση χρόνο ζωής και θα δώσει συναυλία στο Ιδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (24/9), ενώ θα συμπράξει με την κορυφαία Royal Concertgebouw Orchestra της Ολλανδίας (26/10, ΜΜΑ) και την ιταλική ορχήστρα δωματίου Cameristi del Teatro alla Scala, με σολίστ τον τσελίστα Γιάννη Τσιτσελίκη (4/10, ΜΜΘ).

 

Tο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε συνολικά 66 εκδηλώσεις μέχρι το τέλος του 2016 με επιλογές που προσπαθούν να συνδυάσουν καλλιτεχνικές και εμπορικές αξίες.

 

Μεταξύ άλλων, θα εμφανιστούν o Ρώσος τσελίστας Λεονίντ Γκορόκοφ, οι πιανίστες Παναγιώτης Τροχόπουλος, Σταύρος Γασπαράτος και Μιχάλης Τάγκας, η σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη και ο βιρτουόζος κιθαρίστας Αντριάνο Ντελ Σαλ.

 

Εμφαση θα δοθεί στην τζαζ, πειραματική, βυζαντινή και σύγχρονη ελληνική μουσική με συναυλίες και αφιερώματα. Θα φιλοξενηθούν επίσης το κινέζικο μπαλέτο Γκουανγκζού με τη «Λίμνη των κύκνων», το ισπανικό τσίρκο «Fiesta Escenica», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας «ΘεσσPuppet» και το Reworks Forum.

 

Συνεχίζεται η συνεργασία με τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, ενώ από τις προβολές της σεζόν ξεχωρίζει το αφιέρωμα στον Σαίξπηρ με τα φιλμ «Ερρίκος Ε΄ του Λ. Ολίβιε και «Βασιλιάς Ληρ» του Π. Μπρουκ.

 

Ο διακεκριμένος φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος θα μιλήσει για το Σύμπαν στις εκλαϊκευμένες διαλέξεις για το κοινό, ενώ θα υλοποιηθούν δύο μουσικές εκδηλώσεις-αφιερώματα με θεματικό άξονα τον πόλεμο και το Ολοκαύτωμα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ