87χρονη γιαγιά ναζί ξανά μπαίνει στη φυλακή: Αρνείται το Ολοκαύτωμα & ονομάζει "στρατόπεδα εργασίας" το Άουσβιτς

Η 87χρονη Γερμανίδα Ούρσουλα Χάβερμπεκ καταδικάστηκε σε φυλάκιση, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, καθώς αρνείται το Ολοκαύτωμα και υποστηρίζει ότι το Άουσβιτς ήταν απλά στρατόπεδο εργασίας.

Στη Χάβερμπεκ, το δικαστήριο του Detmold επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, ωστόσο η 87χρονη θα εφεσιβάλει την απόφαση.

 

Η Ούρσουλα Χάβερμπεκ έγραψε ένα γράμμα τον Φεβρουάριο στον δήμαρχο του Detmold, με αφορμή τη δίκη, που διεξαγόταν στην περιοχή, ενός πρώην φύλακα στο Άουσβιτζ.

Σε αυτή την επιστολή η γιαγιά ισχυριζόταν ότι το συγκεκριμένο «στρατόπεδο του θανάτου», δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα στρατόπεδο εργασίας, αρνείτο ότι υπήρχαν θάλαμοι αερίων και πως γινόταν συστηματική εξόντωση των κρατουμένων, ενώ χαρακτήριζε του επιζήσαντες ως «φερόμενους μάρτυρες» των «υποτιθέμενων» θανάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χάβερμπεκ ισχυρίζεται κάτι τέτοιο. Το 2015 σε συνέντευξή της αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα και καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλακή. Όμως λόγω της έφεσης δεν φυλακίστηκε.

 

Η γιαγιά, η οποία είναι φίλη με την Gudrun Burwitz (Γκούντρουμ Μπούρβιτζ) κόρη του Χέινριχ Χίμλερ, του επικεφαλής των Ες – Ες στη ναζιστική Γερμανία, θεωρεί πως το Ολοκαύτωμα είναι ένα ψέμα και καταγγέλλει τη γερμανική νομοθεσία που ποινικοποιεί την άρνηση του Ολοκαυτώματος με την κατηγορία της υποκίνησης σε μίσος και της άρνησης των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, με στόχο, όπως υποστηρίζει η ίδια, τη διαιώνιση ενός ψέματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ