Μade in Greece το Μελίμηλον, απίστευτη μαρμελάδα κίτρο & γλυκό μανταρινάκι

Μια κουταλίτσα μαρμελάδα κίτρο Νάξου της Ευαγγελίας συμπυκνώνει όλη της φιλοσοφία της: απαλή, ρευστή υφή, φρέσκια φρουτένια γεύση, που διατηρεί το άρωμα και τη γοητευτική πικράδα του φρούτου. 

Μοναδική, όπως και το παλ πράσινο χρώμα της. Τη συνδυάζεις με ένα εκλεκτό βούτυρο σε φρέσκο λευκό ψωμί, πάνω σε ζεστές κρέπες ή και με παγωτό βανίλιας ή πικρής σοκολάτας: τέλειο!

Μια ακόμα από τις πιο τελευταίες δημιουργίες του Μελίμηλον είναι το μοναδικό γλυκό κουταλιού "Μανταρινάκι". Τα ολόκληρα χιώτικα μανταρινάκια (δικής τους βιολογικής καλλιέργειας) κόβονται στη μέση και δένονται μαστόρικα πολύ λίγο, ώστε να διατηρήσουν την τραγανή υφή και το απαράμιλο άρωμά τους. Θα έλεγα ότι είναι από τα πιο ενδιαφέροντα γλυκά κουταλιού που δοκιμάσαμε φέτος. Κι ένα ακόμα από τα τελευταία, το ολόκληρο λεμονάκι με μαστίχι Χίου: τολμηρή γεύση και έκρηξη αρωμάτων…

Σύμφωνα με την Ντίνα Γκρουμούτη και το athinorama.gr, οι τυχεροί που θα περάσουν από Νάξο, ας κάνουν μια βόλτα από το καφέ Μελίμηλον στη Χώρα, εκεί όπου βρίσκεται και το παρασκευαστήριο, στην παραλία Αγίου Γεωργίου.

Η Ευαγγελία Λιανοπούλου και η κόρη της Κυριακή σερβίρουν στην όμορφη αυλή της μοναδικά "πρωινά" (που επεκτείνονται σε brunch) με ναξιώτικο χρώμα, με μαρμελάδες, που συχνά "μόλις βγήκαν από την κατσαρόλα", αλμυρούς συνδυασμούς και τις one of a kind μαρμελάδες λαχανικών, όπως τη διάσημη παρμελάδα πιπεριάς, που τις συνδυάζουν ακόμα και με ομελέτες με τυρί και αλλαντικά. Το μεγάλο χιτ της είναι η τηγανίτα με ξινομυζήθρα Νάξου, γλυκό κουταλιού φράουλα και δυόσμο, αλλά θα δοκιμάσετε και τηγανόψωμο με φέτα, ξινομηζύθρα και ζαμπόνι Νάξου, καγιανά και σπιτικό  γιαούρτι με φρούτα και μαρμελάδες…

Στην Αθήνα θα βρούμε οριμένα από τα προϊόντα Μελίμηλον στα καταστήματα: Κόλιανδρος, Ελ. Βενιζέλου 140 Ηλιούπολη, Ναξιώτικα Προϊόντα Κουφόπουλος Εθν. Αντιστάσεως 18 Χαλάνδρι, Πατριδογνωσία Δαβάκη &Πίνδου 2 στου Ζωγράφου, Αμπελοσοφίες Κειριάδων 81-83 Κ. Πετράλωνα και σε άλλα καταστήματα. Υπάρχει η δυνατότητα on line  παραγγελιών (μπείτε στο www.melimilon-naxos.gr και επιλέξτε Direct Market) ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 6944907102.

Μελίμηλον, Χώρα Νάξου, παραλία Αγίου Γεωργίου (πίσω από το Δημαρχείο) τηλ. 22850 22042

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ