Συγκινητικό: Η πρωθυπουργός της Σκωτίας αποκάλυψε ότι απέβαλε - Η απάντησή της στα σχόλια ότι είναι άτεκνη

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, για την οποία κυκλοφορούσαν πολλές φήμες και εικασίες τα τελευταία χρόνια λόγω του γεγονότος ότι είναι άτεκνη, αποκάλυψε ότι το 2011 ήταν έγκυος και απέβαλε.

Μετά τη δημοσίευση αποσπασμάτων ενός βιβλίου από την εφημερίδα Sunday Times, στο οποίο γίνεται λόγος για την αποβολή της Στέρτζον, η ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας είπε ότι ελπίζει με το παράδειγμά της να αντικρούσει ορισμένες από τις υποθέσεις και τις κρίσεις που γίνονται για τις γυναίκες που δεν έχουν παιδιά. Ιδίως αν ασχολούνται με την πολιτική.

"Προφανώς ήταν μια οδυνηρή εμπειρία για τον Πίτερ (σ.σ. τον σύζυγό της, Πίτερ Μάρελ) κι εμένα" ανέφερε μέσω του Twitter, αναφέρει το ΑΠΕ.

"Επιτρέποντας να δημοσιοποιηθεί η δική μου εμπειρία ελπίζω –κια αυτό ακούγεται μάλλον ειρωνικό– ότι θα συμβάλλω με κάποιον τρόπο στη δημιουργία ενός μελλοντικού κλίματος όπου αυτά τα θέματα θα γίνονται σεβαστά ως απολύτως προσωπικά, αντί να εξετάζονται εξονυχιστικά και να προβληματίζουν, όπως γίνεται συχνά τώρα", συνέχισε.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν ασχοληθεί επίσης εκτεταμένα με το γιατί η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν έχει παιδιά. Σε μια συνέντευξή της στην εφημερίδα Mail on Sunday η ίδια εξέφρασε τη λύπη της που δεν μπόρεσε να αποκτήσει παιδιά με τον σύζυγό της, τον Φίλιπ. Τον Ιούλιο, μια από τις αντιπάλους της για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, η Άντρεα Λίντσον, προκάλεσε σάλο όταν άφησε να εννοηθεί ότι η ίδια είναι καλύτερη επιλογή από την Μέι επειδή είναι μητέρα.

Στο απόσπασμα από το βιβλίο "Ηγέτες του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας" η Στέρτζον δηλώνει ότι δεν ξέρει αν θα είχε γίνει πρωθυπουργός αν δεν έχει αποβάλει. "Θέλω να πιστεύω ότι ναι, γιατί θα έδειχνα ότι το να έχω ένα παιδί δεν αποτελεί εμπόδιο, όμως στην πραγματικότητα δεν ξέρω. Αν είχα ένα μωρό οι ζωές μας μπορεί να είχαν αλλάξει τόσο που να είχαν τραβήξει σε διαφορετική κατεύθυνση. Αν κάποιος μου έδινε τώρα την επιλογή να γυρίσω πίσω τον χρόνο κατά 20 χρόνια, να αρχίσω να το σκέφτομαι πολύ νωρίτερα και να αποκτήσω παιδιά, θα το έκανα. Όμως αν το τίμημα ήταν να μην έκανα όσα έχω κάνει, δεν θα το δεχόμουν, όχι", κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ