Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η καλύτερη ιδέα για σήμερα: Επισκεφθείτε δωρεάν το φανταστικό τρικάταρτο ARA Libertad στο λιμάνι του Πειραιά!

Στον Πειραιά βρίσκεται απο το πρωί του Σαββάτου το τρικάταρτο ιστιοφόρο εκπαιδευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής ARA Libertad.

Το ιστιοφόρο  θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη οποτε και θα αναχωρήσει για την Υδρα. Εκει θα αποτίσει φόρο τιμής στους Ελληνικής καταγωγής ναυτικούς Σαμουήλ Σπύρου και Νικόλα Χόρχε (Κολμανιάτη), οι οποίοι έλαβαν μέρος και αγωνίστηκαν στον πόλεμο για την ανεξαρτησία της Αργενινής πριν από δύο αιώνες. Μια τελετή κατάθεσης στεφάνου θα λάβει χώρα στο μνημείο του Νικόλα Χόρχε (Κολμανιάτη), το οποίο έχει ανεγερθεί στο λιμάνι του νησιού, και ακολουθεί ακαδημαϊκή εκδήλωση στο Μουσείο και Ιστορικό Αρχείο της Ύδρας.

Το A.R.A. «Libertad» κατασκευάστηκε  το 1956 στα ναυπηγεία Rio Santiago του Buenos Aires και τέθηκε σε υπηρεσία το 1963, έχει μήκος 103,70 μέτρα και 27 πανιά. Το Ακρόπρωρό της αντιπροσωπεύει τη Δημοκρατία και την ριζωμένη αίσθηση της ελευθερίας της. Περισσότεροι από 11.000 αξιωματικοί του ναυτικού έχουν εκπαιδευτεί επί του σκάφους. Από το 1963, η «Πρέσβειρα των Θαλασσών» (έτσι όπως είναι γνωστή), έχει καλύψει πάνω από 800.000 ναυτικά μίλια και επισκέφθηκε πάνω από 500 λιμάνια σε 60 χώρες. Το 2008 γύρισε όλο τον κόσμο για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Η τελευταία φορά που το A.R.A «Libertad» επισκέφθηκε την Ελλάδα ήταν σχεδόν πριν από 20 χρόνια, το 1997.

Η άφιξη του ARA LIBERTAD μέσα απο το φακό του www.pireaspiraeus.com

Έχει βραβευθεί διεθνώς και έχει κερδίσει μια σειρά από σημαντικά τρόπαια, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάλου Μεταλλίου το 1966, καθιέρωσε επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ για τον γρηγορότερο διάπλου Βορείου Ατλαντικού –το οποίο κατέχει μέχρι σημέρα- καλύπτοντας 2.058 μιλίων από το Ακρωτήριο Ρέις (Καναδάς) στη γραμμή Δουβλίνο / Λίβερπουλ σε μόλις οκτώ ημέρες και 12 ώρες.

Το ARA LIBERTAD θα είναι ανοιχτo για το κοινό καθημερινά, 3 με 6 Σεπτεμβρίου, από τις 2:00 έως τις 6:00 μ.μ.  στο Λιμάνι του Πειραιά, Ακτή Μιαούλη (είσοδος ελεύθερη από την ΠΥΛΗ Ε11).

Πηγή: pireaspiraeus.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ