Το Charlie Hebdo "το παράκανε" ξανά! - Οργή στην Ιταλία για ντροπιαστικό σκίτσο με πρωταγωνιστές τα θύματα του σεισμού

Αμετανόητο παρά τη διεθνή κατακραυγή συνεχίζει το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Αυτή τη φορά στο "στόχαστρο" των σκιτσογράφων του αμφιλεγόμενου περιοδικού μπήκαν τα εκατοντάδες θυματα του μεγάλου σεισμού στην Ιταλία.

Το περιοδικό δημοσίευσε στην τελευταία του σελίδα ένα σκίτσο στο οποίο απεικονίζονται δύο αιματοβαμμένοι τραυματίες, με τις λεζάντες από πάνω να γράφουν: «Πέννες με σάλτσα τομάτας» και «πέννες ογκρατέν». Δίπλα τους υπήρχαν συντρίμμια σε στρώσεις, έχοντας ανάμεσά τους πτώματα, που το περιοδικό αποκαλεί «λαζάνια». 

Τίτλος αυτού του σκίτσου: «Σεισμός α λα ιταλικά».

Στο ίδιο τεύχος, υπάρχει αναφορά στο σεισμό η οποία έλεγε: «Περίπου 300 νεκροί σε σεισμό στην Ιταλία. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο σεισμός φώναξε "Αλλάχου Ακμπαρ" πριν χτυπήσει».

Οπως ήταν προφανές, το σκίτσο προκάλεσε οργή στην Ιταλία, με τις εφημερίδες La Stampa και Corriere della Serra να ασκούν δριμεία κριτική.

Εξοργισμένος ο δήμαρχος του Αματρίτσε δήλωσε: «Μα πώς στο διάβολο κάνεις σάτιρα με νεκρούς;».

Μετά τις αντιδράσεις, αποστάσεις από το σκίτσο πήρε η γαλλική πρεσβεία στη Ρώμη, δηλώνοντας πως βρίσκεται στο πλευρό της «αιώνιας πόλης».

«Η Γαλλία έχει εκφράσει τα ειλικρινέστερα συλλυπητήριά της για αυτήν την τεράστια τραγωδία και έχει προσφέρει την υποστήριξή της, και προς τούτο είναι και η γαλλική πρεσβεία στη διάθεση των ιταλικών Αρχών. Είμαστε δίπλα στην Ιταλία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, και όσον αφορά τα σκίτσα στον τύπο, γίνεται σεβαστή η ελευθεροτυπία. Το σκίτσο του Charlie Hebdo δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τη θέση της Γαλλίας» ανέφερε η πρεσβεία.

Το "αμετανόητο" Charlie Hebdo, πάντως, δεν αισθάνθηκε ούτε ίχνος ντροπής. Αντίθετα,  μέσω Facebook, απάντησε με ένα ακόμα πιο επιθετικό σκίτσο. Μια τραυματίας κάτω από ερείπια απευθύνεται στους Ιταλούς: «Δεν χτίζει το Charlie Hebdo τα σπίτια σας, η μαφία τα χτίζει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ