Δροσερό Μιάμ ...Γρανίτα πεπόνι, ξυλάκι με φράουλες ή με σοκολάτα ή με μούρο, smoothie με γιαούρτι κ lime

5 γευστικοί τρόποι για να απολαύσετε τα πιο ώριμα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού. Τώρα είναι η εποχή τους. Αναφερόμαστε στο πεπόνι, τη φράουλα και σε άλλα δροσερά, αναζωογονητικά φρούτα, γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, προσπεράστε το ψυγείο με τα παγωτά και πηγαίνετε κατευθείαν στο μανάβικο της γειτονιάς σας. Από εκεί θα προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξετε τις πέντε πρωτότυπες συνταγές που σας παρουσιάζουμε.Γρανίτα ξυλάκι με φράουλες και σοκολάταΦανταστείτε ότι έχετε μπροστά σας παγωμένες φράουλες, καλυμμένες με σοκολάτα, πάνω σε ένα ξυλάκι - το γλύκισμα είναι εξίσου απολαυστικό και με μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτή η γρανίτα είναι γεμάτη φλαβονοειδή και άλλα θρεπτικά συστατικά, καθώς συνδυάζει τις φράουλες με τη σοκολάτα και το γάλα. Μπορείτε να προμηθευτείτε φορμάκια από όλα τα καταστήματα με είδη κουζίνας.

5 γευστικοί τρόποι για να απολαύσετε τα πιο ώριμα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Τώρα είναι η εποχή τους. Αναφερόμαστε στο πεπόνι, τη φράουλα και σε άλλα δροσερά, αναζωογονητικά φρούτα, γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, προσπεράστε το ψυγείο με τα παγωτά και πηγαίνετε κατευθείαν στο μανάβικο της γειτονιάς σας. Από εκεί θα προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξετε τις πέντε πρωτότυπες συνταγές που σας παρουσιάζουμε.

Είναι τα πιο υγιεινά και ταυτόχρονα δροσιστικά γλυκίσματα, η καλύτερη πρόταση για τις ημέρες που ο υδράργυρος... χτυπάει κόκκινο.

Γρανίτα Πεπόνι

Τι καλύτερο για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, που η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, από μια φέτα δροσερό πεπόνι; Μια παγωμένη γρανίτα με πλούσια γεύση, την οποία θα απολαύσετε χωρίς να... λερώσετε τα χέρια σας! Στις απλές αλλά πρωτότυπες γρανίτες που σας προτείνουμε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φρούτο, χυμό ή μπαχαρικό -ακόμη και καφέ-, ακολουθώντας πάντα την ίδια, απλή διαδικασία παρασκευής: μείξη, ψύξη και σερβίρισμα.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά + χρόνος ψύξης

Υλικά για 4 άτομα
6 φλ. πεπόνι χωρίς τους σπόρους, κομμένο σε μικρά κομμάτια (περίπου 2 κιλά μαζί με τη φλούδα)
μία κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (½ λεμόνι)
μία κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ (½ λάιμ)
½ φλ. τζιτζιμπίρα

1. Χτυπάτε το πεπόνι, το χυμό λεμονιού και το λάιμ σε μπλέντερ. Προσθέτετε σταδιακά και την τζιτζιμπίρα.

2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2½ ώρες. Όση ώρα το μείγμα σας θα παγώνει, εσείς θα το ανακινείτε με ένα πιρούνι κάθε 30 λεπτά ή τουλάχιστον θα «ξεκολλάτε» τις άκρες του από το κατσαρολάκι μέχρι να παγώσει αλλά να μην πήξει τελείως. Το βγάζετε με ένα πιρούνι και σερβίρετε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα (περίπου 1 1/4 φλ.)
82 θερμίδες, 1 γρ. πρωτεΐνες, 21 γρ. υδατάνθρακες, 1 γρ. φυτικές ίνες, 0,5 γρ. λιπαρά, 0 γρ. κορεσμένα λιπαρά, 0 mg χοληστερόλη, 5 mg νάτριο.


Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά + χρόνος ψύξης

Υλικά για 6 άτομα
1 φλ. φρέσκιες ψιλοκομμένες φράουλες
½ φλ. νιφάδες μαύρης ημίγλυκης σοκολάτας
1½ φλ. γάλα 1,5% λιπαρά με μία κουταλιά της σούπας κακάο

1. Απλώνετε σε 6 φορμάκια για παγωτό ομοιόμορφα τις φράουλες, τις νιφάδες σοκολάτας και μετά το γάλα. (Προσοχή: πρέπει να αφήσετε κενό στο επάνω μέρος, γιατί το μείγμα, όταν παγώσει, θα διογκωθεί. Βάλτε λοιπόν τόσο γάλα όσο σάς επιτρέπει ο χώρος.) Εισάγετε τα ξυλάκια (θα τα βρείτε στα σουπερμάρκετ).

2. Βάζετε τα φορμάκια στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Διατροφική αξία ανά μερίδα
145 θερμίδες, 2 γρ. πρωτεΐνες, 18 γρ. υδατάνθρακες, 0,7 γρ. φυτικές ίνες, 7,2 γρ. λιπαρά, 2,6 γρ. κορεσμένα λιπαρά, 0 mg χοληστερόλη, 17 mg νάτριο.



Γρανίτα ξύλου με μούρα

Οι περισσότερες γρανίτες δεν είναι τίποτα άλλο παρά ζάχαρη, νερό και προσθετικά χρώματος και γεύσης. Ακόμη και όσες φτιάχνονται από χυμούς, περιέχουν πολύ σιρόπι φρουκτόζης από καλαμπόκι! Η δική μας απλή και 100% φυσική συνταγή διατηρεί τη γεύση των φρέσκων μούρων και τα θρεπτικά συστατικά τους.

http://www.preventionmag.gr/default.php?pid=6&art_id=1937&cat_id=60&sub…



Smoothie με γιαούρτι και πεπόνι

Αυτή η κρέμα με φρούτα είναι ο ιδανικός τρόπος να κλείσετε το δείπνο σας ένα βράδυ που η θερμοκρασία θα... πλησιάζει απειλητικά τους 40°C. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ζουμερό, ώριμο πεπόνι: τα άγουρα είναι σκληρά και άνοστα. Επιλέξτε κάποιο βαρύ φρούτο, με λεία φλούδα σε κρεμ χρώμα. Αν δεν έχει ωριμάσει ακόμη, αφήστε το για λίγες μέρες στον πάγκο της κουζίνας, σε κάποιο σημείο όπου δεν θα το βλέπει ο ήλιος.

http://www.preventionmag.gr/default.php?pid=6&art_id=1938&cat_id=60&sub…





Smoothie με γιαούρτι και lime
Απολαύστε ένα γλύκισμα με κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση, παίρνοντας πολύ λιγότερες θερμίδες. Προτού χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι, αφήστε το να ξεπαγώσει λίγο, για να μπορέσετε να το βγάλετε πιο εύκολα από τη συσκευασία του.

http://www.preventionmag.gr/default.php?pid=6&art_id=1939&cat_id=60&sub…




Πηγή:prevention.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ