Η Guardian επιλέγει τα καλύτερα bed & breakfast στην Αθήνα

Με urban αισθητική, σύγχρονες ανέσεις, οικεία ατμόσφαιρα και εκπληκτική θέα, οι προτάσεις διαμονής που ξεχώρισε η Guardian, ξεχωρίζουν για την value for money φιλοσοφία τους και συγκαταλέγονται στις καλύτερες, οικονομικές επιλογές διαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Live In Athens


Σε κεντρική τοποθεσία στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην πλατεία του Ψυρρή, το Live in Athens αποτελεί μια πρωτότυπη πρόταση ολιγοήμερης διαμονής στην πόλη. Διαθέτει συνολικά 11 μοντέρνα διακοσμημένα καταλύματα χωρητικότητας 2-7 ατόμων, με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων. Οι χώροι του χαρακτηρίζονται κυρίως για την μίνιμαλ απλότητά τους και τα φωτεινά χρώματα που τους διακρίνουν. Η ζεστασιά και η οικεία ατμόσφαιρα στα συν, με την εκπληκτική θέα κάποιων εκ των δωματίων στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, να συγκεντρώνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια θα βρείτε το Μοναστηράκι και τον ομώνυμο σταθμό μετρό- ηλεκτρικού, τον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της Ερμού καθώς και την περιοχή της Πλάκας.

Πληροφορίες

Αγίων Αναργύρων 5, Πλατεία Ψυρρή, τηλ. 211 4010924, http://liveinathens. net, fb page: Live in Athens

 

Alice Inn Athens


Το Alice Inn Athens είναι ένα city hotel, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όπου δίνουν ραντεβού οι Harry Belafonte, Anthony Quinn και Betty Boop για να απολαύσουν ονειρική διαμονή στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Πρόκειται, φυσικά, για τα πρωτότυπα και εμπνευσμένα ονόματα των δωματίων-διαμερισμάτων του «σπιτιού» (διαθέτει και μία σουίτα), τα οποία διακρίνονται για την προσεγμένη επίπλωση, τα χειροποίητα διακοσμητικά αντικείμενα και τις minimal γραμμές. Μπορείτε να απολαύσετε το ευρωπαϊκό πρωινό που σερβίρεται δωρεάν καθημερινά ή να προετοιμάσετε το δικό σας στην κοινόχρηστη κουζίνα του «σπιτιού». Το Alice Inn Athens βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από κεντρικούς σταθμούς μετρό, τραμ και ηλεκτρικού, ενώ λίγα βήματα μακριά θα βρείτε πληθώρα εστιατορίων, cafes και εμπορικών καταστημάτων. Το ξενοδοχείο απευθύνεται μόνο σε ενήλικες, ενώ προσφέρει δωρεάν ποδήλατα για τις μετακινήσεις σας στην πόλη.

Πληροφορίες

Τσάτσου 9, τηλ. 210 3237139, www.aliceinnathens.com, fb page: Alice Inn Athens

 

Athens Quinta


Στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ το Κολωνακίου και των Εξαρχείων, το Athens Quinta είναι ένα ολόφρεσκο concept διαμονής που έχει επενδύσει πολλά στη φιλοσοφία και την πεμπτουσία της φιλοξενίας. Στεγασμένο σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό, ακολουθεί τη φιλοσοφία του hostel, είναι επιπλωμένο με vintage έπιπλα (που κρύβουν πίσω τους μια ιστορία, χωρίς να είναι άψυχα και καινούργια) και αντικείμενα είτε από προσωπικές συλλογές των ιδιοκτητών είτε από το κέντρο αποτοξίνωσης Ρέτο, βοηθώντας έτσι τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Το hostel διαθέτει 3 δίκλινα δωμάτια με διπλά κρεβάτια και 2 δωμάτια με κουκέτες, κοινόχρηστα μπάνια και κουζίνα με ψυγείο, καθώς και μια πανέμορφη αυλή. Το πρωινό, το οποίο σερβίρεται καθημερινά δωρεάν, περιλαμβάνει σπιτικά κέικ, γλυκά κ.ά. και είναι self service.

Πληροφορίες

Μεθώνης 13, τηλ. 2130 305322, fb page: Athens Quinta

 

City Circus


Το City Circus Athens, βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή, μόλις 300 μέτρα από το σταθμό του μετρό Μοναστηράκι, και απευθύνεται σε όλους εκείνους τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες που πάντα αναζητούν κάτι διαφορετικό. Αν αναζητάτε low budget διαμονή που δεν υστερεί σε αισθητική και φιλοσοφία τότε είστε στο σωστό μέρος. Απευθύνεται σε ταξιδιώτες «ακροβάτες», που ζουν τη ζωή στα άκρα κι αντιμετωπίζουν κάθε ταξίδι ως περιπέτεια. Τα δωμάτια έχουν νεανική διακόσμηση, διαθέτουν ιδιωτικό ή κοινόχρηστο μπάνιο με ντους και ντουλάπια. Στη ρετρό τραπεζαρία σερβίρεται καθημερινά μπουφές πρωινού, ενώ στo ισόγειο υπάρχει lounge χώρος για να απολαύσετε το ποτό σας με θέα στην Ακρόπολη.

Πληροφορίες

Σαρρή 16, τηλ. 2130 237244, https://citycircus.gr, fb page: City Circus Athens - Travelers' Inn

 

The Zillers


Με όνομα εμπνευσμένο από τον Ερνέστο Τσίλλερ, τον Γερμανό αρχιτέκτονα την υπογραφή του οποίου φέρουν τα πιο χαρακτηριστικά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας –Ακαδημία, Προεδρικό Μέγαρο, Νομισματικό Μουσείο, Εθνικό Θέατρο κ.α.– το The Zillers απέναντι από τον μητροπολιτικό ναό της Αθήνας, δίνει ξανά ζωή σε ένα κτήριο που χρονολογείται από το 1895 και είχε μείνει άδειο για περίπου 17 χρόνια. Στο χώρο έχει πραγματοποιηθεί ριζική μεν αλλά προσεγμένη δε ανακαίνιση, η οποία αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του κτηρίου όπως ψηλά ταβάνια με λεπτά γύψινα περιγράμματα κ.α. Παρόλο που τα 10 δωμάτια –θα διαθέτουν μεγάλα κρεβάτια με ξυλόγλυπτα κεφαλάρια– του αναμένονται να λειτουργήσουν στις αρχές του φθινοπώρου, στο rooftop του ξενοδοχείου λειτουργεί το ομώνυμο εστιατόριο- μπαρ, το οποίο εκτός από εκλεκτές προτάσεις "σερβίρει" και εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, την Πλάκα και την Πλατεία Μητροπόλεως.

Πληροφορίες

Μητροπόλεως 54, τηλ. 210 3222277, www.thezillersathens. gr, fb page: The Zillers

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ