Μουσουλμάνα Αμερικανίδα δημοσιογράφος συνελήφθη και κρατείται σε φυλακή της Τουρκίας - Η περιπέτεια της στο Fb

Μια Aμερικανίδα δημοσιογράφος συνελήφθη στις αρχές του Αυγούστου στην Τουρκία και αντιμετωπίζει δίωξη για «παραβίαση στρατιωτικής ζώνης» μετά τη φυγή της από τη Συρία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ χθες.
 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, η Λίντσεϊ Σνελ συνελήφθη την 6η Αυγούστου και Αμερικανοί διπλωμάτες την επισκέφθηκαν την 26η Αυγούστου.

Η δημοσιογράφος έχει ως έδρα της στην Κωνσταντινούπολη και δουλεύει για διάφορα δυτικά ΜΜΕ, όπως τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα MSNBC και ABC και ο ιστότοπος Vice News.
Στον λογαριασμό της στο Facebook η δημοσιογράφος αναφέρει ότι κατάγεται από τη Ντεϊτόνα Μπιτς της Φλόριντας και ότι πήρε το πτυχίο της από το πανεπιστήμιο της Φλόριντας το 2005.

Είναι μουσουλμάνα και εμφανίζεται με μαντίλα σε πολλές φωτογραφίες της. Στις τελευταίες δημοσιεύσεις της στο Twitter και το Facebook, με ημερομηνία 5η Αυγούστου, η Σνελ ανέφερε ότι φυλακίστηκε για δέκα ημέρες από τζιχαντιστές του Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα) στη Συρία πριν διαφύγει με τη βοήθεια «ενός γενναίου άνδρα με μοτοσικλέτα».

Στη σελίδα της στο Facebook αναφέρει ότι μπόρεσε να καταγράψει την αιχμαλωσία της καθώς οι δεσμώτες της την άφησαν να κρατήσει το κινητό της τηλέφωνο. Ωστόσο δεν κάνει καμιά αναφορά στην επιστροφή της την Τουρκία.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ
ανέφερε πως η Σνελ κρατείται αυτή τη στιγμή σε μια φυλακή στην επαρχία Χατάι. Η Χατάι είναι μια επαρχία της νότιας Τουρκίας, απέναντι από τη συριακή επαρχία του Χαλεπιού, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και διάφορες οργανώσεις των ανταρτών.

Άνδρες του τουρκικού στρατού έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών για να ελέγχεται η ροή μαχητών και όπλων στην εμπόλεμη ζώνη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ