Και από σήμερα η Βραζιλία έχει νέο Πρόεδρο αλλά και την ωραιότερη πρώτη Κυρία του πλανήτη- Φώτο, Βίντεο

Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ ανήγγειλε την έναρξη «μιας νέας εποχής» στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, μερικές ώρες μετά την καθαίρεση της προέδρου Ντίλμα Ρoύσεφ, που καταδικάστηκε από τη Γερουσία για παραποίηση στοιχείων του προϋπολογισμού, και την ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή δύο ετών και τεσσάρων μηνών», ως τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία στα τέλη του 2018, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί «με την επιδοκιμασία των Βραζιλιάνων. Αυτό θα είναι δύσκολο», είπε ο Τέμερ στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ​, η ανάκαμψη της βραζιλιάνικης οικονομίας δεν θα είναι εύκολο έργο, είπε ο Τέμερ, χαρακτηρίζοντας προτεραιότητες τη θέσπιση ορίου των δημοσίων δαπανών εντός της χρονιάς, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας και την προώθηση μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ο Τέμερ διεμήνυσε ότι δεν θα ανεχθεί διαφωνίες εντός του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ακόμη, ο νέος δεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας εμφανίστηκε ενοχλημένος διότι ορισμένοι από τους συμμάχους του αποφάσισαν να επιτρέψουν στην προκάτοχό του Ντίλμα Ρουσέφ να διατηρήσει τα πολιτικά της δικαιώματα χωρίς πρώτα να συζητήσουν σχετικά με την κυβέρνησή του.

 

Αυτή είναι η πανέμορφη γυναίκα του νέου προέδρου της Βραζιλίας-Την κατηγορούν ότι ξοδεύει πολλά

 

​Η νέα πρώτη κυρία της Βραζιλίας μπήκε για τα καλά στην ζωή των Βραζιλιάνων, αφού το 33χρονο πρώην μοντέλο προκαλεί, όχι μόνο με την εμφάνισή της αλλά και με τον τρόπο ζωής της.

Γνωστή και ως η Βραζιλιάνα Carla Bruni, η Marcela Temer είναι 42 χρόνια νεότερη από τον 75χρονο άνδρα της Michel, ο οποίος έγινε πρόεδρος της Βραζιλίας.

Οι Βραζιλιάνοι κατηγορούν ήδη την Marcela ότι ξοδεύει πολλά εκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία για προσωπικά της έξοδα, με τους πολίτες να ανησυχούν πως μετά την αναβάθμιση της θα εκτοξευτεί και το ύψος των εξόδων με τα οποία θα βαραίνει τα δημόσια ταμεία.

Με την οικονομία της χώρας της Λατινικής Αμερικής σε ελεύθερη πτώση και υπό την σκιά πολλών πολιτικών σκανδάλων, "τώρα θα δουλεύουμε για να πληρώνουμε τα ταξίδια της", λένε οι Βραζιλιάνοι.

 

Η Marcela με την μητέρα της και τον γιό της πήγαν για ψώνια στο Μαϊάμι για να γιορτάσουν την μέρα του παιδιού. Ακόμα έχει κάνει tattoo στο λαιμό της το όνομα του συζύγου της.

 

Η Marcela αρνήθηκε να μετακομίσει στο Jaburu Palace όπου είναι η επίσημη κατοικία του Βραζιλιάνου προέδρου και πείστηκε μόνο όταν έπρεπε να αποφασίσει αν θα βαραίνει τον προϋπολογισμό τσάμπα.

Ο πρόεδρος Temer έχει σπίτι στο Sao Paolo το οποίο νοικιάζει για 20.000 δολάρια, ενώ πληρώνει και 52 άτομα προσωπικού, παρά το γεγονός ότι πηγαίνει μόνο κάποια σαββατοκύριακα.

 

Η Patricia Nakahodo, δερματολόγος και φίλη της πρώτης κυρίας τονίζει ότι η Marcela είναι ένας... απλός άνθρωπος που κάνει κανονικά πράγματα όπως να ψωνίζει μόνη τα ρούχα της. Η Marcela γνώρισε τον πρόεδρο της Βραζιλίας στα 19 της το 2002.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ