Μοσχοβολάει! Κρύα σαλάτα με ψητά ρεβίθια & κουκουνάρι, κύμινο, κουρκουμά, πάπρικα: Άκης Πετρετζίκης σε κεφάτη συνταγή

Μια ελαφριά και υγιεινή συνταγή... 

Συστατικά
300 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
½ κ.γ. κουρκουμά
½ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
35 γρ. κουκουνάρι
30 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια 1 εκ.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
50 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
50 γρ. κάπαρη
αλάτι
πιπέρι
Για το dressing μυρωδικών

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμενο

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
Σε ένα ταψί (20 * 30 εκ.) προσθέτουμε μία λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα
Ρίχνουμε τα ρεβίθια στο ταψί μας και απλώνουμε να πάνε παντού.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το dressing μυρωδικών.
Σε ένα μούλτι ή γουδί χτυπάμε όλα τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Αφού έχουν κρυώσει τα ρεβίθια μας τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές, την κάπαρη και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με το dressing μυρωδικών και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ