Surprise! O Σεΐχης του Ντουμπάι σε αιφνίδιαστικό έλεγχο στο Δημόσιο δεν βρίσκει κανένα! Δείτε το βίντεο

Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε υπηρεσίες του Δημοσίου πραγματοποίησε ο Σεΐχης του Ντουμπάι κατά την οποία διαπίστωσε ότι αρκετοί από τους υπαλλήλους απουσίαζαν. 

Μάλιστα σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram την Κυριακή φαίνεται ο ίδιος ο Σεΐχης να τριγυρνάει στα άδεια γραφεία.

Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Ο ηγέτης Mohammed bin Rashid al-Maktoum επισκέφτηκε απροειδοποίητα το Τμήμα Κτηματολογίου και το Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης στις 7:30 το πρωί διαπιστώνοντας ότι κανένας από τους εργαζόμενους δεν βρισκόταν στην υπηρεσία του. Ο Σεΐχης αφού περιπλανήθηκε στα γραφεία, πήρε στα χέρια του ένα βιβλίο ενός από τους υπαλλήλους. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μία ακόμα αιφνίδια επίσκεψη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι όπου ευτυχώς οι εργαζόμενοι στο τμήμα μετανάστευσης βρισκόντουσαν στη θέση τους, γράφει η Daily Mail.

Όπως σχολιάζουν τα ξένα Μέσα, η απροειδοποίητη αυτή επίσκεψη δεν θα έπρεπε να αιφνιδιάσει κανέναν εργαζόμενο καθώς ο κυβερνήτης του Ντουμπάι είναι γνωστός για τις πρωινές εφόδους του.
 
Πάντως αμέσως μετά τον έλεγχο, ανακοινώθηκε ότι ζήτησε να αποχωρήσουν και να συνταξιοδοτηθούν εννέα μέλη της εκτελεστικής διεύθυνσης του Δήμου Ντουμπάι, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών και των αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών των τμημάτων Νομικών Υποθέσεων και Σχεδιασμού. Τη Δευτέρα, ο Σεΐχης ευχαρίστησε και τους 9 υπαλλήλους τόνισε όμως ότι επιθυμεί να επιτρέψει σε μια νέα γενιά ηγετών να αναλάβει τον έλεγχο και να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στο κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ντουμπάι ο δημόσιος τομέας λειτουργεί από τις 7:30 έως τις 14:30, ενώ ο ιδιωτικός από τις 8 έως τις 13:00 και συνεχίζει αφού αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας μετά τις 16:00.

Οι κυβερνήσεις του Κόλπου προσπαθούν να κάνουν το δημόσιο τομέα πιο αποδοτικό και να μειώσουν τη γραφειοκρατία καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου πιέζει την οικονομική τους κατάσταση, η κίνηση ωστόσο του Σεΐχη του Ντουμπάι είναι από τις πιο δραματικές που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ