Ημέρα πένθους για την Ιταλία - Σήμερα η κηδεία 37 θυμάτων

Βαρύ το κλίμα σήμερα στην Ιταλία καθώς κηδεύονται 37 εκ των θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο από τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε την περασμένη εβδομάδα την Ιταλία.

Σήμερα το απόγευμα στις 6 (τοπική ώρα) θα πραγματοποιηθεί η κηδεία των θυμάτων του Αματρίτσε. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, μεταφέρθηκαν στο χωριό μόνο 37 φέρετρα, ενώ οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους στην περιοχή είναι συνολικά πάνω από 220. Αυτό σημαίνει πως τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνουν και άλλες, μικρότερες τελετές.

 

Όπως και το περασμένο Σάββατο, η σημερινή είναι ημέρα εθνικού πένθους στην Ιταλία, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλη την χώρα

 

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ η εισαγγελία της πόλης Ριέτι διέταξε να κατασχεθεί ότι απομένει από το κατεστραμμένο σχολείο του Αματρίτσε, στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά τυχόν κακοτεχνίες και ελλιπείς αντισεισμικές παρεμβάσεις.

Ιδια απόφαση ελήφθη και για άλλα μισογκρεμισμένα σπίτια και δημόσια κτήρια, τα οποία δεν θα κατεδαφιστούν μέχρι να αποσαφηνισθεί αν θα μπορούσαν να έχουν προστατευθεί, μαζί με τους κατοίκους τους, από τον φονικό σεισμό της 24ης Αυγούστου.

 

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι εισαγγελείς έχουν εξάλλου βάσιμες υποψίες ότι υπεγράφησαν έγγραφα που βεβαιώνουν αντισεισμικά έργα σε εκκλησίες και στρατόπεδα, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν γίνει τα απαιτούμενα έργα. Όπως γράφει η εφημερίδα Il Messaggero, οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως σε 21 κτίρια, ενώ κατέρρευσαν ακόμη και ειδικοί χώροι που είχε προβλεφθεί να φιλοξενήσουν τους κατοίκους του Αματρίτσε σε περίπτωση σεισμού.

Η εισαγγελική έρευνα αφορά ευρύτερα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν τα εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια που εγκρίνονται με στόχο την αντισεισμική θωράκιση. Την ίδια ώρα, πολλοί σχολιαστές αφήνουν να εννοηθεί ότι θα πρέπει να διαπιστωθεί αν και ο δήμαρχος του Αματρίτσε Σέρτζο Πιρότσι, όπως και το σύνολο της δημοτικής διοίκησης, φέρουν κάποιου είδους ευθύνη για έργα που μοιάζει πιθανό να έγιναν με ελλιπή και ανεύθυνο τρόπο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ