Απίθανο! Δύο 14χρονοι φίλοι βρήκαν το κόλπο για να μην πέφτει το παγωτό χωνάκι στα χέρια και πήραν 50.000 δολάρια

Πολλές φορές η απόλαυση ενός παγωτού σε χωνάκι το καλοκαίρι καταλήγει σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να μη χυθεί το παγωτό πάνω στα χέρια μας.

 Αλλά δύο 14χρονοι βρήκαν μια έξυπνη λύση στο πρόβλημα και όπως ισχυρίζονται αυτό θα μπορούσε να αλλάξει γενικά τον τρόπο που τρώμε παγωτό.

Οι δύο φίλοι, Sam Nassif και Oliver Greenwald από το Ντένβερ των ΗΠΑ, εφηύραν το Drip Drop, ένα παχύ πιατάκι γκοφρέτας που ταιριάζει γύρω από το παγωτό χωνάκι ώστε να κρατάει το παγωτό που λιώνει. Η ιδέα ήρθε στα παιδιά όταν ήταν και οι δύο 10 ετών.

«Μια μέρα περπατούσαμε μπροστά από ένα παγωτατζίδικο στη γειτονιά μας στο Ντένβερ και είδαμε δύο μικρά παιδιά με λερωμένα χέρια και ρούχα από το παγωτό χωνάκι τους», είπαν στην Daily Mail και πρόσθεσαν: «Εμείς τότε παρατηρήσαμε πως η μαμά τους χρησιμοποιούσε χαρτοπετσέτες για να προσπαθήσει να τα καθαρίσει. Αυτή η εικόνα έμεινε στο μυαλό μας και λίγα λεπτά αργότερα, ξαφνικά και οι δύο στραφήκαμε ο ένας στον άλλον και είχαμε την ίδια σκέψη: κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό το πρόβλημα!»

Οι δυο τους δούλεψαν σε 3D εκτυπωτές και με ένα καλούπι για να φτιάξουν αυτό που είχαν σκεφτεί: το Drip Drop. Στη συνέχεια προσπάθησαν να φτιάξουν τουλάχιστον 100 διαφορετικά μείγματα, δοκιμάζοντάς τα σε ένα μίνι φούρνο πριν καταλήξουν στην τέλεια συνταγή.

Αφού ήρθαν δεύτεροι σε ένα διαγωνισμό για εφευρέσεις το 2011, τους χορηγήθηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το έξυπνο κόλπο με το παγωτό πέρυσι. Εκτός όμως από αυτό, οι μικροί εφευρέτες εξασφάλισαν μια επένδυση από την αμερικανίδα επιχειρηματία Barbara Corcoran ύψους 50.000 δολαρίων και ετοιμάζονται για νέες προκλήσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ