Αυτό το πλωτό σπίτι χωρίζει στα δύο όταν παίρνουν διαζύγιο και οι ιδιοκτήτες του - Δείτε φωτό

Ένα νέο οικιστικό σχέδιο ήρθε για να σας διαβεβαιώσει πως το σπίτι σας που τόσο αγαπάτε θα σπάσει στα δύο, ακριβώς όταν συμβεί το ίδιο και στη καρδιά σας.

Η ολλανδική σχεδιαστική και μηχανολογική φίρμα Studio OBA συνέλαβε την ιδέα ενός πλωτού σπιτιού που θα έχει τη δυνατότητα να χωριστεί στα δύο όταν οι ιδιοκτήτες του χωρίσουν. Ονομάζεται, αρκετά εύστοχα, «προγαμιαία κατοικία» και αποτελείται από δύο ξεχωριστές μονάδες που ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους -όπως συμβαίνει, δηλαδή, και με τις ανθρώπινες σχέσεις. Αν, ωστόσο, το ζευγάρι στο οποίο ανήκει το σπίτι αποφασίσει να χωρίσει, τότε μπορούν να αποκολλήσουν τις δύο οικιστικές μονάδες και να κρατήσουν ο καθένας από μία.

Το σπίτι αυτό είναι πνευματικό τέκνο του Omar Kbiri από το Άμστερνταμ, στον οποίο ήρθε η ιδέα όταν έψαχνε σπίτι για να συγκατοικήσει με τη σύντροφό του.

«Πολλοί από τους ανθρώπους γύρω μας έχουν να αφηγηθούν τρομακτικές ιστορίες χωρισμών και διαζυγίων», είπε ο Kbiri στη HuffPost US. «Όλα όσα συμβαίνουν με τις υποθήκες, τους φόρους και την ανάγκη να βρεις ένα νέο μέρος άμεσα, ακόμα και να επιστρέψεις στο πατρικό σου. Έτσι σκέφτηκα “Γιατί δεν υπάρχει ένα σπίτι που να είναι χτισμένο για αυτόν ακριβώς το λόγο;”».

Ο Kbiri συνεργάστηκε με το Studio OBA για να δώσει σάρκα και οστά στην ιδέα του, τουλάχιστον σχεδιαστικά. Παίρνοντας έμπνευση από τα κανάλια του Άμστερνταμ, ο Kbiri και το Studio Oba αποφάσισαν να κάνουν το σπίτι πλωτό, καθώς έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο να αποκολληθεί και να χωριστεί σε δύο κομμάτια. Τώρα η ομάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με μεταπωλητές σε Γερμανία, Κίνα, Αγγλία και Αμερική για την προοπτική να δημιουργήσουν και ένα φυσικό προϊόν, αναφέρει το dezeen.com

Και τα καλά νέα: Αν το ζευγάρι τα ξαναβρεί, το σπίτι μπορεί να ξαναγίνει κι αυτό μια ενιαία μονάδα.

«Είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορεί να ανασυγκολληθεί», λέει ο Kbiri. «Ή να μπορεί να υποδεχθεί έναν νέο έρωτα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ