Τηλεοπτικές άδειες live: Ο "μαραθώνιος" συνεχίζεται - 48 ώρες «κλείνει» η δημοπρασία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας υπό πρωτόγγνωρες συνθήκες, με τους υποψηφίους να είναι από χτες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης από το οποίο θα βγουν σε 48 ώρες.

 

Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

- Υπενθυμίζεται πως πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι χθες τα μεσάνυχτα είχαν δημοπρατηθεί οι δύο από τις τέσσερις άδειες και ότι σήμερα θα δημοπρατηθούν και οι άλλες δύο.

 

21:20  H βραδιά για τις τηλεοπτικές άδειες θα είναι μακρά 
Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ άλλο ένα μικρό φορτηγό πέρασε την είσοδο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, προκειμένου να φέρει και πάλι φαγητό προς τους κλεισμένους υποψήφιους για τις 4 νέες τηλεοπτικές άδειες.

 

19:52  Ο Γιώργος Καρατζαφέρης γνωρίζει; 
Ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στο κανάλι ΑΡΤ δήλωσε πως γνωρίζει ποιοί είναι οι 4 νέοι καναλάρχες. 

 

 

18:37  Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία 
Με βεβαιότητα κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό! Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί είτε αργά απόψε το βράδυ είτε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Επίσης είναι άγνωστο ακόμα πως θα γίνει η ανακοίνωση. 
 

 

 

16:00  Και τα ασφαλιστικά μέτρα συνεχίζονται.... 
Αλλος ένας φάκελος, ο 11ος έφτασε στην γ.γ. ενημέρωσης αυτή την φορά με ασφαλιστικά μέτρα από τον κ. Καλογρίτσα.

 

14:17  Ασφαλιστικών μέτρων το... ανάγνωσμα 
Νέα ασφαλιστικά μέτρα έφτασαν στην... πόρτα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, από τον ΑΝΤ1, αυτή τη φορά κατά της διαδικασίας. Ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαδικασίας είχε καταθέσει νωρίτερα και το Mega. 

 

13:45  Γεροβασίλη στο περιστύλιο: Οσοι δεν έχουν άδεια δεν θα έχουν σήμα - Οι εποχές του μαύρου έχουν περάσει... 
 

Δηλώσεις  σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε η Ολγα Γεροβασίλη. Είπε:

·    Εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία της δημοπρασίας με τους κανόνες οι οποίοι είχαν προαναγγελθεί και ήταν γνωστοί σε όλους.
·    Υπάρχουν εγγυημένοι όροι πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας της διαδικασίας.
·    Προβλέπεται μια περίοδος προσαρμογής μέχρι 90 ημέρες για τους αναδόχους που δεν διαθέτουν ήδη κάποιον τηλεοπτικό σταθμό. Στη συνέχεια η Digea, με δεδομένες τις αρμοδιότητές της, δεν θα μπορεί να μεταφέρει αυτό το σήμα σταθμών χωρίς άδεια.
·    Οι εποχές του «μαύρου» έχουν περάσει στην Ελλάδα. Αυτά συνέβησαν με (τη Νέα Δημοκρατία και) το «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση.
·    Ο καθένας θα πρέπει να πληρώσει για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού. Αυτό αποτελεί υποχρέωση κάθε κυβέρνησης. 27 χρόνια δεν έγινε, τώρα θα γίνει.

 

11:46  Ασφαλιστικά μέτρα και από το Mega! 
Συνεχίζεται η θυροκόλληση των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης! Μετά το Star, τον Alpha και τον ΑΝΤ1 έφτασαν και τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει το Mega και αυτή τη φορά αφορούν στη διαδικασία δημοπράτησης των αδειών!

 

10:48  Τι αφορά η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Alpha 
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Alpha αφορά στο κομμάτι των υποψηφιοτήτων και όχι τη διαδικασία για τη δημοπρασία που έχει ξεκινήσει από χθες, δήλωσε στο newsit.gr o νομικός σύμβουλος του Apha κ. Χρυσανθάκης. 

10:32  Μπήκαν στο... κτίριο οι φάκελοι!

Αστυνομικός που υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών και Ενημέρωσης βγήκε από το κτίριο, παρέλαβε τους φακέλους με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν το Star και ο Alpha και θα τους παραδώσει στο πρωτόκολλο

10:23  Όλοι εναντίον... όλων 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ασφαλιστικά μέτρα του Alpha στρέφονται κατά της εταιρίας του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, κατά της Dimera του Ιβάν Σαββίδη, του ΣΚΑΙ και της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στρέφεται επίσης κατά του Epsilon, το οποίο όμως δεν συμμετέχει στο διαγωνισμό, καθώς αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή

10:05  Βροχή τα ασφαλιστικά μέτρα

Ο δικηγόρος που έχει συντάξει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Alpha είναι ο κ. Χρυσανθάκης μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.
 

10:05  Κι άλλα ασφαλιστικά μέτρα! 
Μετά το Star ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε και ο Alpha!

09: 21 Μια απρόσμενη εξέλιξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί έξω από την γ.γ. ενημέρωσης. Δικαστικός κλητήρας εμφανίστηκε και θυροκόλλησε έναν φάκελο ο οποίος περιέχει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του Star εκ μέρους του δικηγορικού γραφείου του κ. Λαζαράτου.

 

08:20 

Η πρώτη τηλεοπτική άδεια έχει ήδη δοθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως το αντίτιμο ήταν υψηλό. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος που κατάφερε να λάβει την τηλεοπτική άδεια δεν μπορεί να βγει από το κτίριο προκειμένου να μην διαρρεύσει τίποτα από τη διαδικασία.

Αφού ολοκληρώθηκε η δημοπρασία της πρώτης τηλεοπτικής άδειας έπρεπε να υπάρξει διάλειμμα, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που ωστόσο δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν. Έτσι η διαδικασία για τη δεύτερη άδεια ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (30.08.2016) και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχει κλείσει και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια.

 

21:30 Η πρώτη τηλεοπτική άδεια έχει ήδη δοθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως δόθηκε με υψηλό αντίτιμο. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος που κατάφερε να λάβει την τηλεοπτική άδεια δεν μπορεί να βγει από το κτίριο προκειμένου να μην διαρρεύσει τίποτα από τη διαδικασία.

 

 

13: 50 Η βόμβα της Γεροβασίλη

Η κα Γεροβασίλη μιλώντας στο BHMA FM ξεκαθάρισε ότι δεν θα προκηρυχθούν νέες άδειες πανελλαδικής εμβέλειας και προανήγγειλε το κλείσιμο τηλεοπτικών σταθμών.

Χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον των ήδη λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών που δεν θα αναδειχθούν από τη διαγωνιστική διαδικασία, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι σε 90 ημέρες μετά το διαγωνισμό η Digea θα διακόψει το ψηφιακό σήμα των μη αδειοδοτημένων. Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη, ότι δεν θα υπάρξουν άλλες πανελλαδικές άδειες. «Αν προσθέταμε άδειες μετά το διαγωνισμό θα ήταν άδικο για όσους πλειοδότησαν σε αυτόν», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

11:44  Τσακωμός Κουμουτσάκου - ΣΥΡΙΖΑ 
Σε σαθρό έδαφος γίνεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ «η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και προσέθεσε πως «η ΝΔ δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξει τον ανταγωνισμό για να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες της ελεύθερης αγοράς». Αναγνώρισε πως «υπήρχαν προβλήματα στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς» αλλά σημείωσε πως «η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη».

Η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε. Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει: 

Η προθυμία με την οποία η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί το σύστημα της διαπλοκής είναι προκλητική. Για μια ακόμα φορά, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Γ. Κουμουτσάκου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ περί "μη νομιμοποίησης" της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών, εκφράζουν την αγωνία της ΝΔ για τη διαιώνιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας εντός του οποίου λειτουργούν επί 27 χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια στη χώρα. 

Σε περίπτωση που ο κ. Κουμουτσάκος δεν το έχει αντιληφθεί, ο διαγωνισμός ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί. Όμως, η αυθαιρεσία και η ασυδοσία, τα θαλασσοδάνεια και το πάρτι της διαπλοκής, τελείωσαν.  Καιρός να το αντιληφθεί αυτό η ΝΔ, να αλλάξει θέση και να αναγνωρίσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αν και έγινε κλήρωση για την ώρα που θα φτάσουν οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιριών που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις άδειες, μετά τον αποκλεισμό την τελευταίας στιγμής της συμμετοχής του Epsilon λόγω προβλήματος με την εγγυητική που κατέθεσε ο Φίλιππος Βρυώνης, η... σειρά φαίνεται πως δεν τηρήθηκε.  Ο δρόμος μπροστά από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας στην Καλλιθέα είναι αποκλεισμένος και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους εκπροσώπους των εταιριών που διεκδικούν άδεια και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εποπτεύουν το χώρο, ενώ έχουν επιστρατευτεί και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00.

1:20  Ανακεφαλαίωση 
Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από μια ώρα και αναμένεται να ξεπεράσει τις 50 ώρες! Ας δούμε τι ξέρουμε μέχρι στιγμής 

- Η δημοπρασία γίνεται στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας στην Καλλιθέα

- Θα δημοπρατηθούν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες 

- Από τους πρώτους που έφτασαν περίπου στις 07:00 το πρωί ήταν οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 και του Star

- Αυτοπροσώπως στη διαδικασία εμφανίστηκαν οι Θοδωρής Κυριακού, Βαγγέλης Μαρινάλης και Ιβάν Σαββίδης 

- Δεν πήγαν Βαρδινογιάννης και Αλαφούζος 

- Όλοι έχουν μαζί τους βαλίτσες και sleeping bag μέχρι... στρώματα και ανεμιστήρες αφού αναμένεται να βγουν από το κτίριο μόνο όταν τελειώσει η διαδικασία 

- Θα κοιμηθούν σε ράτζα (όσοι δεν έχουν δικό τους... στρώμα) - Μέσα στα δωμάτια που θα μείνουν υπάρχουν και χημικές τουαλέτες 

- Αν θελήσουν να βγουν από το χώρο που τους έχει παραχωρηθεί θα συνοδεύονται από αστυνομικό 

- Κάμερες ασφαλείας υπάρχουν παντού μέσα στο κτίριο 

- Το κτίριο είναι «αστακός» και Ισχυρή ομάδα αστυνομικών το επιτηρεί - Έχουν επιστρατευτεί ακλόμα και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά 

- Αποκλεισμένος ο χώρος γύρω από το κτίριο της ΓΓΕΕ, κανείς δεν μπορεί να παρκάρει σε κοντινή ακτίνα 

- Κανένας πλην των εκπροσώπων των υποψηφίων δεν έχει πρόσβαση στο κτίριο για όσο διάστημα διαρκέσει η διαδικασία της δημοπράτησης.

 

10:07  Σημειολογική εμφάνιση Παππά 
Περίπου στις 10:00 την ώρα δηλαδή που ξεκινούσε η πρώτη δημοπρασία, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς συνοδευόμενος από τον γγ Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο. "Ήρθαμε να ενημερωθούμε" είπε ο κ. Παππάς και τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως "θα ενημερωθούμε κι εμείς όπως κι εσείς". Επεσήμανε πάντως πως όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. 

Από την άλλη, ο Λευτέρης Κρέτσος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, είπε: "θα λάβετε κανονική και ανόθευτη ενημέρωση".

09:57 Τα βίντεο με τις δηλώσεις

09:01  Σκληρές δηλώσεις Κιμπουρόπουλου: Ήρθαμε να πληρώσουμε λύτρα, είμαστε όμηροι
«Πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μία σύγχρονη δημοκρατία. Αυτά τα λύτρα πάμε να διαπραγματευτούμε σήμερα», δήλωσε προσερχόμενος στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ Κώστας Κιμπουρόπουλος. Τόνισε δε ότι δεν αισθάνεται ταπεινωμένος γιατί έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί για μία ακόμη φορά τη συντεταγμένη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης, την αρχή της πολυφωνίας στην ενημέρωση, τις θέσεις εργασίας που αφορούν το μέλλον ανθρώπων και οικογενειών.

Έκανε δε λόγο για μπούλινγκ της κυβέρνησης κατά των μέσων ενημέρωσης και για «ντελίριο προεξόφλησης αποτελεσμάτων» στον διαγωνισμό από κυβερνητικά στελέχη όπως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

 

08:56  Τα χειροκροτήματα στον Μαρινάκη και οι... αιχμές 
Ο πρώτος που έφτασε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης περίπου στις 07:00 ήταν ο Κάρολος Αλκαλάι από το Star, ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος για τον ΣΚΑΙ, ακολούθησε ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον Alpha, ο Στρατής Λιαρέλης και ο Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤ1, ο Ιβάν Σαββίδης και ο Πάνος Κυριακόπουλος για την εταιρία "Ανεξάρτητος Πάροχος Τηλεοπτικού Περιεχομένου". 

Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος αποκάλυψε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θα παραστεί στη διαδικασία, ενώ ο εκπρόσωπος του Alpha έκανε λόγο για πρωτόγνωση και ταπεινωτική διαδικασία και για συνθήκες που δεν είναι καλές. 

"Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Δεν είναι απολύτως κατανοητό αυτό το σενάριο. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχουν κρυφά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν με άλλον τρόπο, να ήταν μια ανοιχτή διαδικασία και να τελείωνε με όποιον δώσει περισσότερα. Εμείς δεχόμαστε τους όρους της κυβέρνησης και προχωράμε", είπε ο Ιβάν Σαββίδης, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινόπουλος, που δεν έκανε δηλώσεις για τη διαδικασία αλλά είπε πως δεν έχει άγχος, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα

08:23  Έφτασε και ο Σαββίδης 

08:19  Το highlight της ημέρας: Το στρώμα του Λιαρέλη
Η αντιπροσωπεία του ΑΝΤ1 φαίνεται πως είναι η πιο καλά... εξοπλισμένη! Η φωτογραφία με τα στρατιωτικά ράντζα όπου πρόκειται να κοιμηθούν μάλλον τους... τάραξε και όταν έφτασε ο Στρατής Λιαρέλης, που συνοδεύει τον Θοδωρή Κυριακού, είχε μαζί του κι ένα στρώμα καθώς επίσης και έναν ανεμιστήρα!


08:16  Μετά τον Μαρινάκη, ο Σαββίδης!
Μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στη διαδικασία έφτασε και ο Ιβάν Σαββίδης! Στις δηλώσεις του είπε πως θα προτιμούσε η διαδικασία να είναι ανοιχτή και όπως δώσει περισσότερα να πάρει άδεια. Παρών στη διαδικασία θα είναι και ο Θοδωρής Κυριακού από πλευράς ΑΝΤ1

08:11  Το κόκκινο μπλουζάκι του Μαρινάκη
Οι πληροφορίες ανέφεραν πως πολλοί από τους ποψήφιους καναλάρχες θα βρεθούν οι ίδιοι στην Καλλιθέα για το διαγωνισμό. Για την ώρα, παρών είναι μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε να φορά και ένα κατακόκκινο μπλουζάκι! 

08:10  Οι αφίξεις και τα μέτρα 
Από νωρίς το πρωί άρχισαν να φτάνουν οι εκπρόσωποι των εταιριών που θα διεκδικήσουν τις άδειες. Κοινός παρανομαστής, οι βαλίτσες που είχαν όλοι μαζί τους. Για τις αφίξεις είχε γίνει κλήρωση αλλά φαίνεται πως η σειρά δεν τηρήθηκε. Ο πρώτος που έφτασε ήταν ο Κάρολος Αλκαλάι από πλευράς του Star. Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γύρω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης είναι δρακόντεια και έχουν επιστρατευτεί ακόμη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ