Good news: Έλληνες και Γερμανοί εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να "σώσουν" ένα πέτρινο μονοπάτι στη Χαλκιδική

Παραδοσιακό, πέτρινο μονοπάτι που είχε καταστραφεί από πλημμύρες, θα προσπαθήσουν να "αναστήσουν" εθελοντές από Ελλάδα και Γερμανία στη Χαλκιδική.

Η δράση που υλοποιείται από τον δήμο Αριστοτέλη, σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση "Citizens in action" και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης ξεκίνησε σήμερα με την έλευση των εθελοντών στο Γομάτι Χαλκιδικής.

Εκεί βρίσκεται το μήκους ενός χιλιομέτρου μονοπάτι, το οποίο ξεκινάει από τις παρυφές του οικισμού, περνάει δίπλα από το παραδοσιακό πέτρινο γεφύρι ηλικίας 850 ετών και το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και κατευθύνεται παράλληλα με το ρέμα Μυλωνάδικο, που πήρε την ονομασία του από τους πολλούς νερόμυλους που υπήρχαν κατά μήκος του, εκ των οποίων σώζονται δύο. 

Το μονοπάτι καταλήγει στο σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη Γιώργο Ζουμπά, "είχε κατασκευασθεί μέσω ΕΣΠΑ, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων περιηγητών, αφού βρίσκεται στο κέντρο ενός δικτύου δασικών μονοπατιών.

 "Υπέστη, ωστόσο, σημαντικές ζημιές από πλημμύρες το 2010 με αποτέλεσμα να χάσει τη λειτουργικότητά του, αλλά μέσω του προγράμματος που θα διαρκέσει 15 μέρες, ευελπιστούμε ότι θα αποκατασταθεί", τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Ζουμπάς.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ