Η Ψέριμος έχει μπει στο στόχαστρο των Τούρκων διακινητών - Τι αποκαλύπτει έκθεση της ΕΕ

Στο στόχαστρο των Τούρκων διακινητών προσφύγων και μεταναστών έχει μπει το τελευταίο διάστημα η Ψέριμος, σημαίνοντας συναγερμό στις ελληνικές Αρχές.

Την κατάσταση που επικρατεί στο νησί περιγράφει με έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης για την προσφυγική κρίση και την μετανάστευση,

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει για την περίοδο 15 έως 21 Αυγούστου, η Ψέριμος είχε μπει στο στόχαστρο των Τούρκων τόσο ώστε "η ελληνική ακτοφυλακή ανέθεσε σε σκάφος να περιπολεί στην περιοχή, ως απάντηση στην συγκέντρωση αφίξεων στο νησί, που παρατηρείται τελευταία".

Το εν λόγο σκάφος ήρθε αντιμέτωπο πριν από 2 ημέρες αντιμέτωπο με σκάφος Τούρκου διακινητή που προσπάθησε  κάνοντας ελιγμούς να βυθίσει το ελληνικό και να διαφύγει της σύλληψης.

Συνέπεια των επικίνδυνων ελιγμών ήταν ο τραυματισμός ενός εκ των δύο στελεχών του λιμενικού. Τελικά οι άνδρες του λιμενικού ρίχνοντας αρχικά προειδοποιητικές βολές στον αέρα και στη συνέχεια στη μηχανή του σκάφους το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον Τούρκο διακινητή.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "οι μετανάστες που φθάνουν στην Ψέριμο μεταφέρονται στον δήμο Καλύμνου για προσωρινή καταγραφή και έπειτα στην Κω, όπου διαμένουν σε υπερπλήρη hotspots. Οι μετανάστες που έφθασαν πρόσφατα διαμένουν σε σκηνές".

Την τελευταία εβδομάδα παρουσιάστηκε ρεκόρ αφίξεων στα ελληνικά νησιά, για τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σύμφωνα με την Interpol. Ο αριθμός των αφίξεων αυξήθηκε απότομα στην Κω και διπλασιάστηκε στην Λέσβο, προκαλώντας ανησυχίες εξαιτίας του υπερπληθυσμού στα hotposts στα νησιά", αναφέρει η έκθεση.

Η Ελλάδα ανέφερε απότομη πτώση στις αφίξεις Συρίων. Αφγανών, Ιρακινών και απότομη αύξηση στις αφίξεις νέων ανδρών από το Πακιστάν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ