O Άκης κάνει την Παρασκευή μας ακόμα καλύτερη με μια σούπερ συνταγή: Τραγανό φιλέτο ψαριού με sauce tartar γιαουρτιού

Friday - cheat day!!!

Συστατικά
5 φέτες ψωμί
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.σ. χυμό λεμόνι και φέτες λεμόνι για σερβίρισμα
μικρή χούφτα κομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
8 φιλέτα μπακαλιάρο (των 150 γρ./τεμ)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
θυμάρι
πιπέρι
αλάτι
Για τη sauce tartar γιαουρτιού

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. κομμένο ξεπλυμμένο αγγουράκι τουρσί
1 κ.σ. κάπαρη αλατισμένη, ξεπλυμμένη και κομμένη
1 κ.σ. κομμένο φρέσκο άνηθο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προσοχή: δεν χρησιμοποιούμε τον μπακαλιάρο που παίρνουμε για την 25ης, αλλά φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκο!!

Είναι ένα πολύ λάιτ πιάτο μιας και το ψάρι δεν τηγανίζεται αλλά το ψήνουμε στο φούρνο. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο μούλτι βάζουμε το ψωμί και το χτυπάμε για να πάρουμε χοντρά ψίχουλα.
Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι κα μαϊντανό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα πασπαλίζουμε με λάδι, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και τα ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα τους παντού.
Τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα, και από πάνω τους βάζουμε το μείγμα με το ψωμί και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω.
Ψήνουμε για 6- 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για τη sauce tartar γιαουρτιού

Κόβουμε το αγγουράκι τουρσί και ψιλοκόβουμε και την κάπαρη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σερβίρουμε το ψάρι με πατάτες τηγανιτές και τη σάλτσα γιαουρτιού

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό. ​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ