Μαρόκο: Ισλαμιστές πολιτικοί πιάστηκαν να κάνουν έρωτα μέσα στο αυτοκίνητο τους - Κήρυτταν την αγνότητα

Δύο σημαίνοντες Ισλαμιστές πολιτικοί, εκδιώχθηκαν από το Κίνημα Ενότητας και Μεταρρύθμισης του Μαρόκου (MUR), αφού φέρονται να πιάστηκαν επ' αυτοφόρω σε ερωτικές περιπτύξεις, μέσα σε ένα αυτοκίνητο, σε μια παραλία. 

Ο Moulay Omar Benhammad, 63 ετών , και η Fatima Nejjar, 62 ετών, είχαν προηγουμένως σηκώσει παντιέρα υπέρ της σημασία της αγνότητας, ενώ και οι δύο υπηρετούν ως αντιπρόεδροι του κόμματος.

 

Η αστυνομία είπε ότι το ζευγάρι βρέθηκε σε μια «σεξουαλική στάση» σε ένα αυτοκίνητο, σύμφωνα με τη New York Post.

 

Το περιστατικό λέγεται ότι συνέβη το Σάββατο σε μια παραλία στο λιμάνι της πόλης Mohammedia, περίπου 16 μίλια βόρεια της Καζαμπλάνκα και 40 μίλια νότια της μαροκινής πρωτεύουσας, Ραμπάτ.

 

Ο Benhammad, ο οποίος είναι παντρεμένος και έχει επτά παιδιά, κατηγορήθηκε για απόπειρα διαπλοκής. Από την πλευρά της, η Nejjar, μια χήρα μητέρα έξι παιδιών, χρεώθηκε με συνενοχή σε μοιχεία.

 

Το ζευγάρι απελευθερώθηκε από τις φυλακές και αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο την 1η Σεπτεμβρίου.

Το θρησκευτικό κίνημα MUR είναι μέρος ενός άλλου, ακόμα πιο σημαντικού κόμματος στη χώρα, του Κόμματος Ανάπτυξης Δικαιοσύνης (PJD).

 

Το MUR δημοσίευσε μια δήλωση, τη Δευτέρα, λέγοντας ότι το ζευγάρι είχε «αποκλειστεί από όλες τις δομές του κινήματος», ενώ στελέχη του κόμματος από το PJD δήλωσαν ότι το περιστατικό ήταν «εξαιρετικά σοβαρό σφάλμα» που είχε ως αποτέλεσμα «παραβίαση των αρχών του κινήματος, του προσανατολισμού και των αξιών του», σύμφωνα με το Middle East Eye.

 

Ο Benhammad φέρεται να είπε ότι ζει με την Nejjar υπό καθεστώς γάμου του κοινού ποινικού δικαίου και πρόσθεσε ότι η σύζυγός του δεν θέλει να διωχθεί για μοιχεία. 

Το εξωσυζυγικό σεξ στο Μαρόκο τιμωρείται με μέχρι και ένα χρόνο στη φυλακή. 

 

Μετά το περιστατικό, βίντεο της Nejjar να λέει σε φοιτήτριες να μην ενδώσουν σε «πειρασμό και φαυλότητα» έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εν τω μεταξύ, άλλοι είπαν ότι το περιστατικό ήταν μια «συνωμοσία», που είχε ως στόχο τα MUR και PJD, λίγο διάστημα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, που προβλέπεται να γίνουν τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ