Βασίλης Στεφανάκος: Τσ@λες της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας - Τι δηλώνει ο πρώην κατάδικος

Για «ανακριβή σχόλια και συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε τσούλες της δημοσιογραφίας και κάποιες τσ...ες της ασφάλειας», κάνει λόγο ο Βασίλης Στεφανάκος, την αποφυλάκιση του οποίου υποδέχτηκε μερίδα του Τύπου, όπως αναφέρει στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με μεθοδευμένα λιβελογραφήματα.

Ο Βασίλης Στεφανάκος αποφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα κάνοντας χρήση του «νόμου Παρασκευόπουλου» για την αποσυμφόρηση των φυλακών (4322), ο οποίος προβλέπει υπό προϋποθέσεις αποφυλάκιση κρατούμενων.

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφορικά με δημοσιεύματα, σημειώνουν ότι τα τελευταία 20 χρόνια λόγω της μεγάλης συμφόρησης των φυλακών κάθε χρόνο ανανεώνονται οι ρυθμίσεις που αφορούν την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης, καθώς το ποινικό μας σύστημα είναι ιδιαίτερα αυστηρό, με αποτέλεσμα να έχουμε τους περισσότερους ισοβίτες από όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι στο πλαίσιο αυτών των ρυθμίσεων αντικαταστάθηκε η κράτηση του Βασίλη Στεφανάκου με την επιβολή όρων, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτή έγινε με καθυστέρηση έξι μηνών αφού ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε θεμελιώσει το δικαίωμα του συγκεκριμένου ευεργετήματος από τις 19 Μαρτίου 2016.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ