Τουρκία: Οργή προκαλεί η δολοφονία 22χρονης transgender - Την βίασαν και μετά την πυρπόλησαν

Χιλιάδες άνθρωποι στην Τουρκία ζητούν απονομή δικαιοσύνης και δράσεις που θα δώσουν τέλος στα εγκλήματα μίσους ενάντια στους ΛΟΑΤ της χώρας. 

Η οργή στην Τουρκία ξεχειλίζει μετά τη δολοφονία της Hande Kader, της 22χρονης transgender που βιάστηκε και πυρπολήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Φίλοι της Kader - η οποία εργαζόταν ως ιερόδουλη - δήλωσαν σε τοπικά ΜΜΕ ότι πριν βρεθεί νεκρή, την είχαν δει να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο ενός πελάτη. Το σώμα της Kader βρέθηκε απανθρακωμένο και ακρωτηριασμένο στη γειτονιά Zekeriyaköy της Κωνσταντινούπολης στις 12 Αυγούστου.      

Το όνομά της έγινε trending θέμα στο Twitter  αφότου χιλιάδες μηνύματα που χρησιμοποιούσαν το #HandeKadereSesVer - που σημαίνει "Δώστε φωνή στη Hande Kader" - εξέφραζαν τη θλίψη τους στα social media. H Kader ήταν γνωστή για την ακτιβιστική της δράση υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ και συμμετείχε σε αρκετές διαμαρτυρίες. Ήταν επίσης στην πρώτη γραμμή του Gay Pride της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο του 2015, όπου και φωτογραφήθηκε να συνοδεύεται από αστυνομικούς, μετά τη βίαιη απώθηση με κανόνια νερού και σφαίρες καουτσούκ η οποία τελικά διέλυσε την παρέλαση.

      
Αν και η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, οι ακτιβιστές λένε ότι οι διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤ είναι ακόμα μεγάλες. Η δολοφονία της Kander έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά από μια ακόμη φρικτή δολοφονία που αποκαλύφθηκε στην Κωνσταντινούπολη: o gay Σύρος πρόσφυγας Muhammad Wisam Sankari, βρέθηκε αποκεφαλισμένος σε μια περιοχή αρκετά μίλια μακριά από το σημείο όπου ανακαλύφθηκε και το σώμα της Kader.    

Οι τοπικές οργανώσεις LGBT διοργάνωσαν μια συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, στην οποία ζήτησαν επιτακτικά προστασία για τα δικαιώματα των transgender ατόμων στην Τουρκία. Την ίδια ώρα, το δίκτυο LGBTI+ της Κωνσταντινούπολης και η επιτροπή του Pride Week ζητούν με δημόσια δήλωση δικαιοσύνη για την Kader και απαιτούν να βρεθεί ο ένοχος. Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να παραστούν σε μια πορεία που διοργανώνεται την Κυριακή το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη προτρέποντας τους ανθρώπους να υψώσουν τη φωνή τους κατά των εγκλημάτων μίσους ενάντια στους ΛΟΑΤ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ