Πώληση - μαμούθ! Ο Ζούκερμπεργκ πούλησε μετοχές του Facebook ύψους 95 εκατ. ευρώ

Σε μια μεγάλη πώληση ενός πακέτου μετοχών αξίας 95 εκατ. δολαρίων προχώρησε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ την περασμένη Τετάρτη με στόχο να χρηματοδοτήσει τη νέα οργάνωση του με την ονομασία «Chan Zuckerberg Initiative» που θα εστιάσει στην μάθηση, στην θεραπεία ασθενειών, στην επικοινωνία των ανθρώπων και στην δημιουργία ισχυρών κοινοτήτων.
 

Συνολικά πουλήθηκαν 760.000 μετοχές αξίας 95 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και της συζύγου του, Πρισίλα Τσαν, για την πρόθεσή τους να δωρίσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς περίπου το 90% των μετοχών τους στο Facebook, που σήμερα κοστίζουν κατά προσέγγιση 40-50 δισ. δολάρια, είχε προκαλέσει πολλά σχόλια, θετικά και αρνητικά, γράφει το forbes.com

Η κίνηση αυτή έγινε με αφορμή τη γέννηση της κόρης του Μαξ.
Όπως αναφέρει το Fortune μέσα στον Αύγουστο ο Ζούκερμπεργκ μετέφερε το 99% των μετοχών στο ίδρυμα CZI και έχει ως στο να πουλάει μετοχές αξίας άνω του ενός δισ. δολαρίων κάθε χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Μετά από αυτή την κίνηση η μετοχή του Facebook ενισχύθηκε πάνω από 18%. Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ