Καταπολεμήστε το άγχος με τραγούδια - φάρμακα

Πιο αγχολυτικός και από τα ηρεμιστικά χάπια αποδεικνύεται ο Λένον! Αμερικανοί ψυχολόγοι δημιούργησαν μια λίστα με δέκα τραγούδια που ηρεμούν, χαλαρώνουν και βελτιώνουν την ψυχολογία μας.

Πιο αγχολυτικός και από τα ηρεμιστικά χάπια αποδεικνύεται ο Λένον! Αμερικανοί ψυχολόγοι δημιούργησαν μια λίστα με δέκα τραγούδια που ηρεμούν, χαλαρώνουν και βελτιώνουν την ψυχολογία μας.

Αν θεωρήσουμε ότι η μουσική είναι φάρμακο, τότε το «Imagine» του Τζον Λένον είναι η ντοπαμίνη, η ορμόνη της ηρεμίας, ενώ η μουσική του Μπέρναντ Χέρμαν στο θρίλερ «Ψυχώ» του Αλφρεντ Χίτσκοκ παίζει ρόλο νοραδρεναλίνης, δηλαδή της ορμόνης του στρες.

Οπως διαπίστωσαν οι ψυχολόγοι Γκαλίνα Μίντλιν, Ντον Ντιρουσό και Τζόζεφ Καρντίλο, υπάρχει ένα τραγούδι για κάθε διάθεση. Η μελέτη τους με τίτλο «10 τρόποι με τους οποίους η αγαπημένη σας μουσική μπορεί να φέρει επανάσταση στην υγεία σας, τη μνήμη, την οργάνωση, την προσοχή, και πολλά άλλα» μοιάζει περισσότερο με εγχειρίδιο.

«Το μυαλό σας είναι ένα ισχυρό εργαλείο, και αυτό το εγχειρίδιο θα βοηθήσει να αναδιαμορφώσετε θετικά τους ρυθμούς της ζωής σας» σχολίασε χαρακτηριστικά ο «πολύς» Στινγκ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που διάβασαν την έρευνα. Φυσικά, στην playlist ήταν και το εμβληματικό «Every breath you take», το οποίο ο Στινγκ τραγούδησε με τους Police.

Ενα άλλο τραγούδι που μειώνει το άγχος είναι το «New York New York» του Φρανκ Σινάτρα, καθώς και το «Here comes the sun» των Beatles. Η αναμονή του ήλιου συμβολίζει τη θετική πλευρά της ζωής και βοηθάει στη βελτίωση της ψυχολογίας, εξηγούν οι ειδικοί. Τα «Σκαθάρια» έχουν ακόμα ένα χαλαρωτικό τραγούδι, το «Lady Madonna». Τέλος, και οι Rolling Stones μπορούν να καταπραΰνουν το νευρικό μας σύστημα με το «Brown Sugar».

Σημαντικός είναι, όμως, ο ρόλος των τραγουδιών και στην τόνωση της ενέργειάς μας. Ετσι, «ανεβαστικά» θεωρούνται το «Pride (In the name of love)» των U2, το «Don’t phunk with my heart» των Black Eyed Peas και ακολουθούν τα τραγούδια «Back on the chain gang» των Pretenders και «The power of love» των Huey Lewis and the News.

Πηγή: espressonews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ