Story of the day: 31χρονος κατεβάζει καθημερινά ένα μπουκάλι υγρό σαπούνι - Μέρος της ιδιόρρυθμης διατροφής & συνήθειας του

Ο 31χρονος Zhang Yue από την Κίνα, πάσχει από μια κατάσταση γνωστή ως «pica» και όπως αναφέρει κατάλαβε την αγάπη που έτρεφε για το υγρό απορρυπαντικό, τα σαπούνια και το σαμπουάν το 2012.

Η λαχτάρα του γινόταν όλο και μεγαλύτερη και τελικά τον ανάγκασε να πίνει μισό μπουκάλι απορρυπαντικού κάθε μέρα. Η «pica» είναι μια διατροφική διαταραχή η οποία κάνει τους πάσχοντες να θέλουν απεγνωσμένα να καταναλώσουν αντικείμενα με ελάχιστη ή καμία θρεπτική αξία, για παράδειγμα χώμα, πέτρες, γυαλί και σε αυτή την περίπτωση απορρυπαντικό.

 

Οι γιατροί του είπαν βέβαια ότι αυτή η κατάσταση επηρεάζει συνήθως τα μικρά παιδιά και τις έγκυες γυναίκες. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει κάνει πολλές εξετάσεις και υπερηχογραφήματα στο νοσοκομείο, αλλά αυτές έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει καμιά φυσική ανωμαλία στην λειτουργία του σώματος του ή στον εγκέφαλό του. Οι γιατροί, έτσι, δεν μπορούν να εξηγήσουν την ακόρεστη δίψα του για σαπούνι.

Παρά την περιέργως προφανή έλλειψη επίδρασης που έχει αυτό στην υγεία του, σύμφωνα με την βρετανική Sun, αυτό προκαλεί προβλήματα στις σχέσεις του. Όπως λέει χαρακτηριστικά, οι γυναίκες που συναντά τον απορρίπτουν συνεχώς, όταν μαθαίνουν αυτή την ασυνήθιστη επιλογή που έχει στα ποτά του.

 

Έχει αποκτήσει μάλιστα και μια κακή φήμη στο χωριό του και έτσι πιστεύει ότι οι πιθανότητες να βρει και να γοητεύσει μια γυναίκα από την περιοχή που ζει είναι πολύ χαμηλή.

Έχει ωστόσο μεγάλες ελπίδες ότι οι γιατροί θα μπορέσουν τελικά να εξηγήσουν τι συμβαίνει και να τον θεραπεύσουν από την παράξενη τροφή, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μια φυσιολογική σχέση που θα τον αποδεχτεί. Ο Zhang γνωρίζει βέβαια ότι αυτή η συνήθεια θα μπορούσε να βλάψει πολύ σοβαρά την υγεία του, αν συνεχίσει να πίνει υγρό σαπούνι, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ