Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

8 τηλεπαρουσιάστριες σε διαθεσιμότητα γιατί είναι υπέρβαρες: Χάστε κιλά σε 1 μήνα και ελάτε πίσω

Όπως αναφέρουν αιγυπτιακά μέσα και αναμεταδίδει το BBC, η κρατική τηλεόραση της χώρας (ERTU) έδωσε διορία ενός μήνα στις εργαζόμενες να χάσουν κιλά ώστε να επανέλθουν στον τηλεοπτικό «αέρα» με την «κατάλληλη εμφάνιση».
 

Σημειώνεται πως τη διευθυντική θέση της ERTU κατέχει μια γυναίκα, η Safaa Hegazy, πρώην τηλεπαρουσιάστρια στο κανάλι.

Η απόφαση, όπως είναι εύλογο, προκάλεσε αντιδράσεις. Η Khadija Khattab, οικοδέσποινα στο κανάλι 2 και μια από τις αποπεμφθείσες κάλεσε σε συνέντευξή της το τηλεοπτικό κοινό να δει τις τελευταίες της τηλεοπτικές εμφανίσεις και να κρίνει το ίδιο αν είναι πραγματικά «χονδρή» και αν η απόφαση ήταν δίκαιη. Μία άλλη δήλωσε στην Independent πως η κατάσταση θα έπρεπε να διευθετηθεί εσωτερικά καθώς έχει αναστατώσει τις οικογένειες των εμπλεκομένων.

Όμως και οι οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών αντέδρασαν έντονα κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική απόφαση και πράξη βίας κατά των γυναικών.

Παρά τις αντιδράσεις, πηγές της κρατικής τηλεόρασης δήλωσαν σε ενημερωτικό σταθμό ότι οι ιθύνοντες δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, διευκρινίζοντας πάντως ότι οι οχτώ γυναίκες θα πληρωθούν κανονικά στο διάστημα της απουσίας τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ