Δρίτσας για τραγωδία Αίγινας: Υπερβολική ταχύτητα η αιτία του δυστυχήματος

Τη μεγάλη ταχύτητα του ταχύπλοου, το οποίο σκόρπισε το θάνατο με τέσσερις νεκρούς στο στενό θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ Αίγινας και Μονής, έδειξε ως τη βασική αιτία του τραγικού δυστυχήματος ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. 

«Το σκάφος έπλεε με μεγάλη ταχύτητα ως μη όφειλε», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης και πρόσθεσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν αγνοούμενους, ενώ ήδη έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις για το συμβάν. 

Όσον αφορά τον 77χρονο χειριστή του σκάφους που συνελήφθη και οδηγείται αυτή την ώρα στα δικαστήρια του Πειραιά, ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι το δίπλωμά του είχε ανανεωθεί κανονικά το Μάρτιο του 2014, αλλά δεν έδειξε να έχει πειστεί για τους ισχυρισμούς του περί προβλημάτων υγείας. Όπως είπε, βάσει της ενημέρωσης που είχε από το Λιμενικό, ο κρατούμενος «έμεινε όλη τη νύχτα στο Λιμεναρχείο χωρίς να εμφανίσει την παραμικρή αδυναμία», ενώ τα προβλήματα υγείας που δήλωσε «είναι καθημερινής αντιμετώπισης». 

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε εγκατάλειψη του χώρου του δυστυχήματος, ο υπουργός σημείωσε ότι δεν μπορεί να τυποστηρίξει κάτι τέτοιο, ωστόσο πρόσθεσε ότι το ταχύπλοο έμεινε για κάποιο διάστημα στην περιοχή και στη συνέχεια οι επιβάτες του απομακρύνθηκαν από αυτό με άλλο πλεούμενο. 

Προβαίνοντας σε ένα γενικότερο σχόλιο για τη συμπεριφορά ορισμένων οδηγών σε άσφαλτο και θάλασσα, ο υπουργός επεσήμανε ότι το φαινόμενο αυτό δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με κατασταλτικά μέτρα. «Οι λεβέντες της θάλασσας είναι συχνά αντικείμενο θαυμασμού αλλά πρέπει να απαξιωθούν από το κοινωνικό σύνολο»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ