Αίγινα: 4 νεκροί, 16 τραυματίες & αμέτρητα αναπάντητα ερωτήματα - Το χρονικό της τραγωδίας που συγκλόνισε την Ελλάδα

Δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους πώς συνέβη το απερίγραπτο δυστύχημα στην Αίγινα με τέσσερις ανθρώπους- ανάμεσά τους ένα 5χρονο παιδί- να πληρώνουν με τη ζωή τους τη σύγκρουση τουριστικού σκάφους με ταχύπλοο, το οποίο εμβόλισε κι έκοψε στα δύο το καΐκι.

Νεκροί είναι ένα κορίτσι 5 ετών, ο 44χρονος πατέρας του παιδιού, ο 58χρονος καπετάνιος του τουριστικού σκάφους και ακόμα ένας άνδρας που ανασύρθηκε από τον βυθό της θάλασσας. Δεκαέξι άνθρωποι τραυματίστηκαν με πιο σοβαρά μια 29χρονη τουρίστρια που αντιμετωπίζει ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ κι έναν 16χρονο έφηβο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τουριστικό σκάφος «Αντωνία» μετέφερε παραθεριστές από την Πέρδικα στο νησάκι Μονή και εμβολίστηκε από το ταχύπλοο «Ντουέντε», το οποίο οδηγούσε ένας 78χρονος. Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν πως ο χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο. Ο χειριστής και ο ιδιοκτήτης του σκάφους αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στα Δικαστήρια του Πειραιά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις περιγραφές του δυστυχήματος, το τουριστικό σκάφος κατευθυνόταν από την Πέρδικα προς το νησάκι Μονή όταν το ταχύπλοο έπεσε πάνω του, στερώντας τη ζωή 4 ανθρώπων.

Στις 13:20, το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας, ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, και αμέσως τέθηκε σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Αίγινας, το Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας «Άγιος Παντελεήμων» και το τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, ενώ ενημερώθηκε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στο Κέντρο Υγείας Αίγινας διακομίσθηκαν 4 νεκροί: ένα ανήλικο κοριτσάκι 5 ετών και 3 ενήλικες 44 ετών, 58 ετών και 40-50 ετών, αγνώστων μέχρις στιγμής στοιχείων. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο κέντρο υγείας Αίγινας, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή πέντε τραυματιών για περαιτέρω αντιμετώπιση σε νοσοκομεία της Αθήνας. Στο κέντρο υγείας διακομίστηκαν και 16 τραυματίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ