Αυτό είναι το νέο προκλητικό εξώφυλλο με γυμνούς μουσουλμάνους του Charlie Hebdo: «Θα πεθάνετε» τους απειλούν

Απειλές για νέες επιθέσεις έλαβε την Τετάρτη, όταν κυκλοφόρησε το νέο του τεύχος, το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo

Όπως αναφέρει ο ένας εκ των εκδοτών του περιοδικού, o Eric Portheault στην εφημερίδα Le Parisien, οι εργαζόμενοι του εβδομαδιαίου περιοδικού έλαβαν απειλητικά μηνύματα που γράφουν «θα πεθάνετε». Ταυτόχρονα απειλές και ύβρεις έχουν γραφεί και στην σελίδα του Charlie Hebdo στο facebook.

Το περιοδικό έχει ήδη κάνει σχετική καταγγελία στην αστυνομία. Το εξώφυλλο του περιοδικού στο τεύχος που κυκλοφόρησε την Τετάρτη απεικονίζει ένα ζευγάρι μουσουλμάνων σε παραλία με εκτεθειμένα τα γεννητικά του όργανα. 

Η γυναίκα φορά μόνο μια μαντίλα ενώ ο άνδρας έχει μακριά γενειάδα. Η σχετική λεζάντα γράφει: «Η μεταρρύθμιση του Ισλάμ. Μουσουλμάνοι χαλαρώστε!».

Ο Eric Portheault αποκάλυψε στην εφημερίδα Le Parisien ότι το περιοδικό λαμβάνει απειλές για επιθέσεις από την αρχή του καλοκαιριού και υποστήριξε ότι «αυτό είναι κάτι που δεν τελειώνει».

Το σατιρικό περιοδικό είχε γίνει στόχος αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης τον Ιανουάριο του 2015 όταν ένοπλοι ισλαμιστές μπήκαν στα γραφεία του στο Παρίσι, ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί και επτά τραυματίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ