Κούβα: Αυτό το πούρο 90 μέτρων δώρο για τα 90στά γενέθλια του "λιονταριού" Φιντέλ Κάστρο

Eνας κατασκευαστής κουβανέζικων πούρων κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος, φτιάχνοντας το μεγαλύτερο πούρο παγκοσμίως.

Το νέο του "κατόρθωμα" έχει μήκος 90 μέτρων και είναι κατασκευασμένο προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο, ενόψει των 90ων γενεθλίων του.

«Θέλω να το αφιερώσω στον αγαπημένο μου κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο», δήλωσε ο Χοσέ Καστελάρ Κάιρο, περισσότερο γνωστός ως «Κουέτο», που έχει κερδίσει το αντίστοιχο παγκόσμιο ρεκόρ πέντε φορές στο παρελθόν.

Η Κούβα είναι γεμάτη από εκδηλώσεις για την απότιση φόρου τιμής στον Κάστρο, ενόψει των γενεθλίων του. Νωρίτερα χθες, 90 άνθρωποι δώρισαν αίμα σε ένα μικρό σχολείο στην επαρχία Αρτεμίσα προς τιμήν του.

Ο Κουέτο κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε– για την κατασκευή πούρου 82μέτρων– με το νέο του έργο, το οποίο χρειάστηκε δέκα μέρες για να τυλίξει με την βοήθεια αρκετών βοηθών, σε ένα παλιό φρούριο της περιόδου της ισπανικής αποικιοκρατίας, με θέα τον κόλπο της Αβάνας. «Ο καλύτερος καπνός στον κόσμο είναι κουβανέζικος, έτσι πιστεύω ότι η Κούβα πρέπει να διατηρήσει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πούρο», δήλωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ