Οι πρώτες δηλώσεις της Άννας Κορακάκη μετά την άφιξη της στην Αθήνα: Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα αυτό που κατάφερα

Τα.... τείχη έπεσαν  για τη “χρυσή” Άννα Κορακάκη, που φτάνει στην Ελλάδα, έχοντας στις “αποσκευές” της τα δυο μετάλλια (χρυσό και χάλκινο) που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στο άθλημα της σκοποβολής με αεροβόλο.

Η νεαρή Ολυμπιονίκης δεν άφησε καμία δυσκολία να την βάλει κάτω, ήταν συγκλονιστική στο Ρίο και μας έκανε όλους περήφανους.

Η Κορακάκη, που έγραψε ιστορία στο Ρίο με τα δύο μετάλλιά της (έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και έφερε το πρώτο χρυσό στην Ελλάδα μετά τους Αγώνες του 2004), έφτασε με καθυστέρηση στην Ελλάδα, αφού υπήρξε πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Ιταλίας με τον οπλισμό που είχε στις αποσκευές, αλλά η αναμονή... άξιζε.

Τη χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκη της σκοποβολής υποδέχθηκε - εκ μέρους της κυβέρνησης - στο "Ελ. Βενιζέλος" ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μάλιστα, επιστρατεύτηκε και στρατιωτικό άγημα.

"Δεν το έχω συνηδειτοποιήσει ακόμα. Ήταν όνειρο ζωής. Θαύμαζα πάντα τους Ολυμπιονίκες και τους πρωταθλητές και όλους τους αθλητές που προσπαθούσαν. Έχω κάνει πολύ προσπάθεια, δούλεψα πολύ σκληρά. Ονειρευόμουν ένα μετάλλιο, ήθελα πολύ να είμαι στους τελικούς των αγωνισμάτων" ήταν τα πρώτα λόγια της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη

Σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, είπε: "Αυτά τα μετάλλια δεν αναιρούν τίποτα. Ακόμη κι αν δεν πετύχαινα, θα τα ανέφερα όλα λεπτομερώς".

Όσο για το ποιους θέλει να ευχαριστήσει; «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, όσους με στηρίζουν πριν γίνει όλο αυτό και όσους θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό».

Ο πατέρας/προπονητής, Τάσος Κορακάκης, είπε: «Υπήρχαν δυσκολίες με τις προπονήσεις, εντάσεις μεγάλες, αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα/προπονητή. Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και σκληρές προπονήσεις. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε κι άλλο χρόνο εκεί για να γυρίσουμε με την υπόλοιπη αποστολή, γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε». "Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όλους όσοι με στηρίζουν. Έχω ένα γούρι που μου έχει χαρίσει η γιαγιά μου", κατέληξε η αθλήτρια μάς

"Σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα, ένα παιδί με θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα πάραδειγμα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και επιστρατεύοντας τα αποθέματα που έχει μέσα του κάθε άνθρωπος μπορούμε να πάρουμε νίκη συλλογική για την πατρίδα και τον στόχο του καθενός. Η Άννα είναι το παιδί όλης της Ελλάδας. Η Πολιτεία οφείλει τα λόγια να τα κάνει πράξεις", είπε από τη μεριά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η Κορακάκη αναμένεται να καθίσει στην Αθήνα για λίγες ώρες και στις 17:00 θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ