Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

9 οι τελικοί υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες: Κόπηκε το Μega - Δεκτές οι προσφυγές Σαββίδη και Κυπρίων

Η τελική λίστα των εταιρειών που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για τις 4 τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, όπως προέκυψε, μετά και από τις ενστάσεις και τις αιτήσεις θεραπείας στην αρμόδια επιτροπή της ΓΓΕΕ, είναι εννέα. 

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (ΓΓΕ) έκανε δεκτές τις προσφυγές του σχήματος συμφερόντων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, αλλά και της κυπριακής εταιρείας. Πρόκειται για τον ANTENNA, τον Alpha, το ΣΚΑΪ, το Star, το ETV, τη Χρ. Καλογρίτσας, την Άλτερ Εγκο (Μαρινάκης), την Dimera Media ltd (Σαββίδης) και Ανεξάρτητος Πάροχος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας θα αναρτηθεί στη Διαύγεια, αφού υπογραφεί από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, η οριστική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό οι οποίοι θα είναι εννέα.

 Ήδη πάντως έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια οι απορρίψεις των προδικαστικών προσφυγών που είχαν κάνει οι υποψήφιοι ο ένας εναντίον του άλλου, γεγονός που σημαίνει ότι επί της ουσίας η λίστα δεν επηρεάζεται.

 Σημειώνεται πως, η περίπτωση του Mega ήταν μη αναστρέψιμη και το μέλλον του πρώην μεγάλου καναλιού φαινόταν αρκετά δυσοίωνο. 

Αυτό προέκυπτε και από την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, όπου σχεδόν το σύνολο της περιγράφει τους λόγους αποκλεισμούς της Τηλέτυπος Α.Ε. Αντίθετα οι περιπτώσεις του Ιβάν Σαββίδη (Dimera Media Investments) και του Ανεξάρτητου Τηλεοπτικού Παρόχου από την Κύπρο εξαρχής ε’ιχαν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι ενδιαφερόμενοι ήταν 11, με τον Γ.Καρατζαφέρη να μένει πρώτος εκτός διαγωνισμού. ... 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ