22χρονη από τη Βραζιλία κόλλησε ΑIDS μετά από μανικιούρ - Το ανακάλυψε όταν πήγε να δώσει αίμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πως το Έιτζ μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής, από βελόνες κοινής χρήσης και μετάγγιση αίματος. 

Γνωρίζατε όμως πως κάποιος μπορεί να κολλήσει απλά χρησιμοποιώντας τον φαινομενικά αθώο εξοπλισμό του μανικιούρ; Πέρυσι, μια 22 ετών Βραζιλιάνα βρέθηκε θετική στον ιό HIV. Ανακαλύφθηκε καθώς πήγε εθελοντικά να δωρίσει αίμα. 

Οι εξετάσεις αίματος ήταν φυσιολογικές αλλά έδειξαν μεγάλο ποσοστό του ιού. Η ίδια αρνήθηκε πως μολύνθηκε μέσω των γνωστών μεθόδων: χρήση ένεσης και σεξουαλικής επαφής. Η μητέρα της ήταν αρνητική στον ιό. Όμως θυμήθηκε πως πριν 10 χρόνια είχε μοιραστεί έναν εξοπλισμό περιποίησης νυχιών με μια ξαδέρφη της.

 Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η ξαδέρφη της εργαζόταν σε ένα σαλόνι ομορφιάς και δεν ήξερε πως είχε μολυνθεί μέχρι που αργότερα εξετάστηκε και βρέθηκε θετική.  Οι ερευνητές πήραν και ανέλυσαν δείγματα από τις δύο γυναίκες. Ανακάλυψαν πως το ιικό γενετικό υλικό συσχετιζόταν. Αυτό επιβεβαίωσε την πιθανότητα να μεταδόθηκε η μόλυνση μέσω των εργαλείων του μανικιούρ. 

Μέχρι τώρα, τα εργαλεία περιποίησης νυχιών δεν ήταν στην λίστα με τους τρόπους εξάπλωσης του ιού HIV που κυκλοφορεί από το Κέντρο Ελέγχου και Προστασίας Νοσημάτων. Σε ένα δελτίο τύπου, οι συγγραφείς της έρευνας δήλωσαν πως «Ο ιός HIV δεν μεταδίδεται με απλή επαφή όπως το να μοιραστεί κανείς τα μαχαιροπίρουνά του ή πίνοντας νερό από το ίδιο ποτήρι. Αυτή η μετάδοση του HIV μέσω της κοινής χρήσης εξοπλισμού περιποίησης νυχιών, είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση. 

Πρέπει να βοηθήσει ώστε οι άνθρωποι να μην φοβούνται τον ιό ή την επαφή με άτομα που έχουν προσβληθεί από αυτόν.» Αυτό πρέπει να αποτελέσει υπενθύμιση για όλους ώστε να προσέχουν τους εξοπλισμούς που μοιράζονται με άλλους ανθρώπους και μπορούν να μεταδώσουν ιούς σαν τον HIV και την Ηπατίτιδα C.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ